≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Bio legenda crno-belih, htela ga Zvezda, a Terzić ga isprozivao: Hapšen tokom korone, a sad je skroz "nestao"

D. U.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Aleksandar Prijović godinu dana nema klub, a povukao se i sa društvenih mreža

  • 11
Aleksandar Prijović Foto: Telegraf, metrosport.gr, Instagram.com/Prijo09

Kada se pojavio u srpskom fudbalu, naročito nakon što je odbio da igra za reprezentaciju Švajcarske, čije državljanstvo ima, Aleksandar Prijović je bio već idol navijača u Srbiji.

To se dodatno pojačalo nakon debitantskog gola i to na debiju protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a potom i u odlučujućoj utakmici za plasman protiv Gruzije, kada je bio i jedni strelac na meču i poslao Srbiju na Mundijal.

Prijović je bio i idol navijača u klubovima gde je igrao, a posebno u Legiji iz Varšave, a naročito u PAOK-u, gde je briljirao i igrao u najboljoj formi u karijeri, nakon čega ga je saudijski Al Itihad kupio za 10 miliona evra.

Za navijače PAOK-a biio je svojevrsno božanstvo, jer je bio izuzetno efikasan i prava gol-mašina koja je na 86 utakmica postigla 55 golova uz 8 asistencija, a često je pogađao kada je bilo najvažnije.

Prijović je bio i velika želja navijača Zvezde u jednom momentu, ali i čelnika kluba sa Marakane. Bilo je čak i konkretnih pregovora, nakon što je završio saradnju sa Al Itihadom 2021. godine.

Crveno-beli su želeli napadača takvog tipa, ali na kraju nije došlo do sporazuma.

Generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić, javno je prozvao Prijovića da je bio nadobudan i arogantan u pregovorima i da Zvezda tako nešto ne dozvoljava.

- Nije se uklopio u ono što nama treba, ne samo finansijski, nego po mnogo osnova, pokazao je nadobudnost u razgovorima. Ne bi se uklopio u svlačionicu i sistem, mnogo veći igrači su dolazili ovde, pa su ipak pokazali poštovanje i želju da igraju u ovom klubu. To nismo prepoznali kod njega i odustali smo - rekao je svojevremeno Terzić pred početak priprema na leto 2021. godine.

Video: Terzić o Prijoviću: Nadobudan je, nije pokazao poštovanje prema Zvezdi

Zanimljivo, Prijović je nakon propalih pregovora sa Zvezdom, tek u oktobru našao novi klub, a to je na iznenađenje svih bio Vestern junajted iz Australije.

U odnosu na Zvezdu i klubove u kojima je prethodno igrao, veliki korak unazad u karijeri, a tada je imao 31 godinu.

Za Vestern junajted je odigrao 43 utakmice i postigao je 18 golova uz 7 asistencija, a osvojio je i titulu u Australiji.

Ipak, nakon što je završio dvogodišnju epizodu u Australiji, Prijović je ostao bez kluba i nije ga našao sve do sada.

Uporedo sa tim, povukao se i sa društvenih mreža, gde je poslednju objavu imao još u junu prošle godine, kada je bio na večeri sa prijateljima u Monte Karlu.

Nedavno je proslavio 34. rođendan, a tom prilikom mu je i Fudbalski savez Srbije čestitao na Instagramu.

Voli skupa kola, hapšen tokom karantina zbog korone, prozivao se s navijačima zbog supruge 

Prijović je tokom izbijanja pandemije korona virusa bio u Beogradu, a kao grom iz vedra neba odjeknula je informacija da je uhapšen, zajedno sa pevačem Đanijem i njegovom suprugom.

Tada je bio u hotelu Kraun Plaza u Beogradu, gde je bila ekipa od oko 20 ljudi, koji su bili tu, iako je postojala zabrana okupljanja u to vreme zbog instrukcija "Kriznog štaba za borbu protiv pandemije".

Pričalo se kasnije i da je Prijović odustao od dolaska u Zvezdu zbog načina na koji su ga vlasti u Srbiji tretirale tada, mada to nikada nije bilo potvrđeno.

Prijović je dva meseca kasnije otkrio šta se tačno desilo tom prilikom i potom se uključio u pomoć borbi protiv korona virusa zajedno sa Nemanjom Matićem.

- Nakon treninga, otišao sam na ručak u hotel Kraun Plaza u Beogradu. Lobi je bio otvoren i normalno se posluživala hrana. Bilo je još osamnaest ljudi, ali nisu bili sa mnom. Samo dva prijatelja, koja su već bila tamo, pridružila su se na određenoj udaljenosti. Suprotno medijskim izveštajima, nije bilo alkoholnih pića ili žurki, bio sam tamo na ručku i mnogo pre policijskog časa od 17:00 - napisao je Prijović.

- Pravi problem je bio što je više od pet ljudi na istom mestu. Izvinjavam se zbog onoga što se desilo, ali takođe smatram da je važno da vam dam svoje lično mišljenje. Za to vreme, odlučio sam da dam svoj lični doprinos u borbi protiv trenutne situacije, podržavajući one koji su mi bliski, poput opštine Ub (zajedno sa mojim bratom Nemanjom Matićem, Medicinskog bolničkog centra Priboj i Sindikata Srbije.

Prijović je svojevremeno i na Instagramu umeo da upadne u ozbiljne rasprave, a to je jednom prilikom bio slučaj kada mu je neko uvredio suprugu u komentaru, pa je bilo prozivki i na srpskom.

Inače, kao što se vidi po njegovom Instagramu, voli da živi punim plućima, da obilazi atraktivna mesta, a poseban je ljubitelj i brzih automobila.

Posebnu pažnju izazivao je u Beogradu u Ferariju 812 Superfast, vrednom 300.000 evra, koji ima 800 konjskih snaga, a do "stotke" ubrzava za 2,9 sekundi uz maksimalnu brzinu od 340 km/h.

Takođe, izaziva pažnju i zbog mnogih tetovaža koje ima na svom telu, a posebno se ističe ogromna tetovaža Cara Dušana, preko leđa, koju je pokazao kada je dao gol Gruziji za plasman Orlova na Mundijal u Rusiji.

(Telegraf.rs)

Video: Prijović ne može bez narodnjaka, ni u teretani, ni dok vozi Ferari ulicama Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    1. maj 2024 | 15:13

    Terzic je pokusao da napravi kombinaciju sa njim kao sto radi sa ovim afrikancima da im fiktivno napumpane plate a oni da mu vrate pola sto Prijovic nije zeleo

  • Mimo

    1. maj 2024 | 17:54

    Ovo je najbolji vic, Terzic nekog isprozivao.Cuti.

  • Zoki

    1. maj 2024 | 16:44

    Razotkrio sta radi Dr. Terzic? Na zalost ,sve se to zataskalo?! Dr. je napravio dug, sada je dug C.Zvezde debelo preko 100mil Evra. Navijaci (vodje) namireni, podrska sa svake strane za stetocinu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA