Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kada je umro, plakao sam dok poslednja suza nije iscurila": Emotivna ispovest Zlatana Ibrahimovića

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tada je poslednji put i plakao...

  • 1
Napoli nosi sva tri boda iz Milana Foto: Tanjug/AP

Tačno dve godine prošlo je otkako je umro Mino Rajola, najmoćniji fudbalski agent i čovek bez kog verovatno ne bi bilo ni Zlatana Ibrahimovića u ovakvom obliku!

Otuda i ne čudi što je Ibra govorio o Mini u jednom intervjuu, te je tom prilikom priznao koliko mu je teško palo kada je ovaj umro. Pre svega zbog činjenice da njihov odnos nije bio samo poslovni.

- Kada je Mino preminuo, to je bio veliki udarac za mene. On nije bio samo moj menadžer, bio je sve za mene. Kada kažem sve, onda stvarno mislim sve. Otac, agent, prijatelj, savetnik... Kada se razboleo, nije rekao da je boelstan jer mu je ego bio veliki. Nije hteo svojim igračima da pokaže da je bio slab. Njegova smrt je bila veliki udarac za mene, nisam bio spreman za to - rekao je Ibrahimović i dodao:

- Oduvek ću ga se sećati i oduvek će biti u mom srcu. Promenio me je i ako osobu. Kad je Mino umro tad sam poslednji put plakao. Plakao sam dok poslednja suza nije iscurila. Još uvek nije završeno jer ponekad dobijam flešbekove. To me ruši na način da mi previše nedostaje. Svi koji su poznavali njega i mene razumeju koliko smo bili bliski. Kad bih sada mogao da mu pošaljem poruku i on bi to pročitao, napisao bih -  Nedostaješ mi!

Mino Rajola, Zlatan Ibrahimović Foto: Eamonn and James Clarke / PA Images / Profimedia

Inače, na transferima Zlatana Ibrahimovića tokom karijere Mino je zaradio oko 180 miliona evra. Živeo je u Monte Karlu odmah do čuvenog kazina. Govorio je pored engleskog holandski, španski, francuski, nemački, portugalski i italijanski.

Ipak, njihov prvi kontakt je bio neverovatan. Dugo je Rajola pokušavao da dođe do Ibre, a kada ga je Šveđanin iskulirao i posle Maksvelove molbe da se vide, Italijan mu je rekao ''da može da se je*e''. Bez obzira na sve, Ibrahimović je pristao da se nađu u jednom hotelu u Amsterdamu. Stigao je u svom Ferariju i Guči odelu, dok je za stolom sedeo normalno obučen čovek sa farmerkama i majici na sebi.

- Da li je ovaj čovek trebalo da bude agent - zapitao se tada Ibrahimović i nastavio: - A onda smo počeli da naručujemo. Nekoliko sušija sa avokadom i gamborima. Dovoljno da petorica pojedu. On je samo trpao u sebe, a zatim me je iznenadio statističkim podacima.

Zlatan Ibrahimović Foto: Marko Jovanović

Rajola se vrlo brzo bacio na posao i krenuo je ozbiljan razgovor.

- Kristijan Vijeri je dao 24 gola na 27 utakmica. Filipo inzagi 20 na 25 mečeva, David Trezege 20 na 24 meča, a ti samo 5 na 25. Šta misliš, da li mogu da te prodam sa takvom statistikom - upitao je menadžer Ibrahimovića.

Uspeo je Rajola da ga ubedi da ne juri za novcem nego za uspehom. Da se uozbilji i da daje sve od sebe na treningu. Metodi ubeđivanja su mu bili čudni, ali je uspeo. Najpre ga je prodao u Juventus, zatim u Inter, Barsu, Milan, PSŽ i Junajted, a gomila u banci je samo rasla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skåne

    1. maj 2024 | 20:31

    Onda mu je Zlatan odgovorio : Ako ja dam 25-30 golova po sezonu onda i baba moja moze da me proda 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA