≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekad je svaki trener sanjao ovu klupu, sada beže od nje kao "đavo od krsta"

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ralf Rangnik je novi stručnjak koji je odbio Bajern, što je šokiralo čelnike ovog tima

  • 3
FK Bajern Minhen Foto: Bernd Feil/M.i.S. / imago sportfotodienst / Profimedia

Nekada je klupa Bajerna iz Minhena bila san za svakog trenera, a sada beže od nje kao "đavo od krsta". Čelnici kluba sa Alijanc arene upali su u ozbiljan problem, jer su doživeli novo odbijanje, pošto je aktuelni selektor Austrije Ralf Rangnik odbio ponudu i istakao da ostaje veran reprezentaciji ove zemlje.

Ovo je treće "ne" koje su čelnici Bajerna dobili u poslednje vreme, od kada je javno rečeno da će Tomas Tuhel na kraju sezone napustiti klub.

Bajern je prvobitno želeo da dovede Ćabija Alonsa iz Leverkuzena, nakon što je sa "Farmaceutima" osvojio titulu i prekinuo Bajernovu deceniju dominacije, ali nisu uspeli, on ostaje veran Leverkuzenu.

Potom su želeli da vrate Julijana Nagelsmana, aktuelnog selektora Nemačke, ali je on potpisao novi ugovor sa Fudbalskim savezom Nemačke.

Ralf Rangnik je delovao kao sigurno rešenje, sve je navodno išlo u dobrom smeru. Uprava Bajerna mu je ispunila sve uslove, a onda je usledio šok i novo ne.

Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige su agitovali za Rangnika, koji je trebalo da donese promene na svim nivoima u fudbalskom klubu, ali je selektor Austrije istakao da neće preći u Bajern i da je zadovoljan aktuelnim poslom.

- Svim srcem sam slektor Austrije. Ovaj posao mi pruža neverovatnu radost i odlučan sam da uspešno nastavim putem koji sam izabrao. Želeo bih da naglasim da ovo nije odbijanje Bajerna, već odluka za moj tim i zajedničke ciljeve. Naša puna koncentracija je na Evropskom prvenstvu. Učinićemo sve što možemo da stignemo što dalje - rekao je Rangnik.

Nedavno se pisalo da su čelnici Bajerna spremni da dovedu i Zinedina Zidana, ali deluje da bi i tu mogli da naiđu na odbijanje, jer nije bilo reakcije posle početnog "opipavanja pulsa".

Sada se spekuliše da bi klupu mogao da preuzme Sebastijan Henes, sin alfe i omege Bajerna, Ulija Henesa. Mlađi Henes je imao fenomenalnu sezonu sa Štutgartom, gde je ekipu doveo do Lige šampiona. Tu već ne bi smelo da dođe do odbijanja...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    2. maj 2024 | 13:59

    Neka im neko javi da Igor Duljaj više nije trener Partizana i da je slobodan u izboru nove sredine 👀

  • Србин

    10. maj 2024 | 14:42

    Мирише ми на Клопа. Већ је изјавио да напушта Ливерпул на крају сезоне.

  • UO FK PARTIZAN

    2. maj 2024 | 19:55

    Neka se nama jave za savet,nas niko ne odbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA