≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako izgleda kada čuveni drugoligaš osvoji Kup i plasira se u Evropu: Navijači ukrali šou i izludeli svet!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljaci kao i uvek na nivou

  • 0
FK Visla Krakov Foto: LUKASZ GROCHALA/CYFRASPORT / imago sportfotodienst / Profimedia

Prelepa fudbalska priča stiže nam iz Poljske! Fudbaleri čuvene Visle iz Krakova pobedili su Pogon iz Šćećina sa 2:1 pred skoro 50.000 navijača u Varšavi i tako došli do pehara Kupa Poljske!

Ništa tu ne bi bilo neobično za ekipu koja je četrnaest puta osvajala titulu i sada peti put podigla trofej najmasovnijeg takmičenja, da već neko vreme nisu učesnici drugog ranga takmičenja!

Ne dešava se često da klub u takvoj poziciji dođe do pehara, ali gostujuće pristalice su sada imale razloga za zadovoljstvo. Nije tako delovalo u 73. minutu kada je Eftimios Kuluris nominalnom domaćinu doneo prednost, međutim u devetom minutu nadoknade Eneko Satrustegi je raspalio atmosferu na stadionu.

Još jedan Španac je bio strelac u prvom produžetku i to 93. minutu. Bivši omladinac Barselone Anhel Rodado je pogodio, a Pogon do kraja nije uspeo da dođe do preokreta.

Slavlje je moglo da počne i navijači Visle su krunisali sjajnu atmosferu koju su napravili.

Ni na suprotnoj strani nije bilo ništa manje vatreno, kao što se može videti ispod.

Visla je inače tek peta u drugom rangu takmičenja i boriće se do kraja da ostane u zoni plej-ofa za ulazak u Ekstraklasu. Osvajanjem Kupa obezbedili su plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.

(Telegraf.rs)

Video: Gol koji je Zvezdi potvrdio titulu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA