Vreme čitanja: oko 2 min.

Mitar Mrkela: "Potpuno zasluženo smo i ove sezone prvaci države, turbulentan period iza nas..."

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sportski direktor crveno-belih nema dilemu...

  • 3
Mitar Mrkela Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde su pobedom od 2:1 protiv TSC-a u okviru 33. kola Superlige Srbije i matematički osvojili nacionalnu titulu, i sedmu uzastopnu.

Nakon meča sportski direktor kluba iz Ljutice Bogdana Mitar Mrkela naveo je da je klub zasluženo osvojio pehar, te da je turbulentan period prošlost.

- Potpuno zasluženo smo i ove sezone prvaci države. Turbulentan period je iza nas. Iako smo imali bodovni zaostatak na polusezoni, prolećni deo takmičenja smo odigrali gotovo bez greške. Upravo to se potvrdilo i u direktnim okršajima sa večitim rivalom, kada smo dominirali na sva tri susreta. Pojačanja su u drugom delu sezona pokazala kvalitet i opravdala očekivanja svih u klubu. Uz to pružena je šansa i mladim igračima, koji su je iskoristili na najbolji mogući način, te se još jednom potvrdilo da Zvezdina deca imaju veliki potencijal. Posedujemo nesumnjiv kvalitet i bilo je jasno da će rezultati kako vreme bude odmicalo biti sve bolji. Jedan cilj je ispunjen, ali nas očekuje borba za duplu krunu. Verujem da ćemo biti pravi u finalu Kupa Srbije i obradovati navijače još jednim trofejom - rekao je Mrkela za klupski sajt.

Sa druge strane, tehnički direktor kluba Marko Marin istakao je da se nada da će crveno-beli osvojiti i Kup Srbije i tako stići do četvrte uzastopne duple krune.

- Ponavljamo dobre rezultate, iz godine u godinu, a to je u sportu najteže. Ipak, to je i najlepše. Znamo koliko su titule važne zvezdašima i da je naš primarni zadatak da svake sezone budemo šampioni Srbije. Nije bilo lako, dugo smo se ove sezone trkali, ali je presudilo to što smo kvalitetnija ekipa. Pokazali smo to u večitim derbijima i ne postoji više dilema oko toga da je Zvezda i ove sezone, kao i prethodnih šest bila bez premca u Srbiji. Interesantno je da sam prvobitno deo ovog niza titula postao kao igrač, a da sam sada funkcioner, tako da sam svestan kako to deluje iz obe uloge, i osećaj je sjajan. Nadam se da ćemo osvojiti i Kup Srbije, te upisati četvrtu duplu krunu u nizu - istakao je Marin.

(Telegraf.rs)

Video: Golčina na Marakani: Zvezda vodi protiv TSC-a i sve bliža tituli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    3. maj 2024 | 00:53

    Ovo samo u ovakvoj zemlji i mozda jos u Severnoj Koreji ima. Da se prvak svake godine zna jos u avgustu mesecu...

  • ARS

    3. maj 2024 | 08:55

    Čestitke Zvezdi ali ako je za radost u tome što nema kvaliteta u drugim klubovima za zdravu konkurenciju onda se opravdano postavlja i pitanje kakav je i Zvezdin kvalite fudbalera ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA