≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Herojski podvig Olimpijakosa u Birmingemu, Fiorentina u drugom minutu nadoknade do pobede protiv Briža

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prštalo je u polufinalu Lige konferencija

  • 2
FK Olimpijakos Foto: Tanjug.rs/AP

Odigrani su prvi polufinalni susreti u Ligi konferencija, a veliko iznenađenje napravili su fudbaleri Olimpijakosa koji su sa 4:2 slavili na gostovanju protiv Aston Vile. Pobedu je ostvarila i ekipa Fiorentina koja je u drugom minutu preko Enzole savladala Klub Briž rezultatom 3:2.

Atinjani su pomalo neočekivano došli do trijumfa, a blistao je El Kaabi koji je postigao het-trik.

Pomenuti fudbaler materijalizovao je asistencije Čikinja i Podensa, pa je Olimpijakos posle 27 minuta igre imao dva gola prednosti. Domaći sastav je do kraja prvog dela meča preko Olija Votkinsa uspeo da samnji rezultat, da bi Dijabi posle samo sedam minuta igre u nastavku poravnao rezultat.

Ipak, četiri minuta kasnije lopta pogađa u ruku Daglasa Luiza, a glavni arbitar meča pokazuje na belu tačku. Siguran egzekutor bio je El Kaabi. Konačnih 4:2 postavio je Hese u 67. minutu.

Imala je Aston Vila šansu da u 82. minutu smanji rezultat, ali je Daglas Luiz pogodio stativu.

Drugi polufinalni duel između Fiorentine i Klub Briža završen je pobedom italijanskog sastava rezultatom 3:2. Imao je tim iz Firence više od igre, stvarao je šanse, i na kraju je ipak uspeo da trijumfuje

Domaćin je preko Sotila poveo već u petom minutu susreta, da bi izjednačene Belgijancima doneo Vanaken iz penala u 17. minutu. Fiorentina je do odlaska na odmor postigla još jedan pogodak, a u 37. minutu u strelce se upisao Andrea Beloti.

Kada je na isteku 60. minuta Briž ostao sa igračem manje posle isključenja Onjedike očekivalo se da će Fiorentina rutinski privesti meč kraju, ali je belgijski sastav preko Igora Tijaga stigao do izjednačenja.

I, kada su svi na stadionu pomisliti da će se meč završiti bez pobednika na scenu je stupio Enzola i pogodio mrežu u drugom minutu nadoknade za veliko slavlje na stadionu "Artemio Franki".

Podsećanja radi, finale takmičenja igra se u Atini, a revanš susreti na programu su 8. maja.

(Telegraf.rs)

Video: Golčina na Marakani: Zvezda vodi protiv TSC-a i sve bliža tituli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gru

    2. maj 2024 | 23:11

    Zvezda -Fiorentina 5:0 ..Zvezda -Olimpijakos 3:1 u ligi šamoiona .. obe ekipe ce igrati finale lige konferencije. Navijace zvezde se raduju nekoj titulu a nisu svesni da je zvezda nikad slabija. Dal bi zvezda dobila Vilu 2:4 u gostima ?! nema spasa nasem fudbalu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA