≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Leverkuzen je nezaustavljiva sila: Rim je pod nogama, šampion Nemačke nadomak finala Lige Evrope!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gočina Andriha obeležila duel

  • 1
FK Roma - FK Bajer Leverkuzen Foto: Tanjug / AP

Novi dan, nova utakmica, novi meč bez poraza Bajera iz Leverkuzena! Sada možemo reći i nova pobeda i to izuzetno bitna, u polufinalu Lige Evrope. Žrtva je ovog puta na svom stadionu "Olimpiko" bila Roma, pa će na put u Nemačku sa visokim deficitiom - 0:2.

Junaci pobede su Florijan Virc i Robert Andrih, koji je posebno obeležio ovaj meč pravom lepoticom. Zbog visokog uloga nije bilo mnogo prilika u nastavku, ali u prvom delu meča je moglo da bude više golova.

Prvu je imao Romelu Lukaku u 21. kada je sa peterca uspeo da pogodi samo prečku, da bi samo dva minuta kasnije Džeremi Frimpong to propustio da kazni.

Katastrofalna greška odbrane Rome kažnjena je u 28, kada je Alehandro Grimaldo pretrčao rivala i asistirao Florijanu Vircu, a on još jednom potvrdio zbog čega mu cena samo raste. Gol možete videti ovde.

Do pauze su promašivali i Frimpong u dva navrata, ali i Lorenco Pelegrini.

Drugi deo okršaja započet je nepreciznim udarcima Pjera Hinkapija na jednoj i Brajana Kristantea na drugoj strani, da bi u 73. minutu viđen najlepši potez meča. Namestio se Andrih na nekih dvadesetak metara i poslao loptu u ugao gola Mileta Svilara. Pogoak možete videti ovde.

Do isteka nadoknade, koja je iznosila četiri minuta, Temi Ejbraham je propustio da pogodi za minus jedan, pa će "farmaceuti" imati ogroman plus na svojoj "BajAreni".

FK Marselj - FK Atalanta Foto: Tanjug / AP

U drugom meču polufinala u Marselju su Olimpik i Atalanta odigrali nerešeno 1:1.

Čansel Embemba je u dvadesetom minutu bio strelac za Francuze, dok je pogodak za sastav iz Bergama delo Đanluke Skamake. Marselj je u 73. minutu propustio i pobedu, pošto je prečku zatresao Azedin Unahi.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo stadion Union Berlina: Murali i grafiti deluju izuzetno moćno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA