Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda novom titulom stigla Lion, crveno-beli "jure" Juventus i Bazel

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za crveno-bele, ovo je 35. titula u klupskoj istoriji, ujedno i sedma uzastopna

  • 0
FK Zvezda - FK TSC Foto: Mileta Mirčetić

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su protiv ekipe TSC-a u trećem kolu plej-ofa Superlige s 2:1, te tako došli do nove titule šampiona Srbije.

Za crveno-bele, ovo je 35. titula u klupskoj istoriji, ujedno i sedma uzastopna, čime je Zvezda ušla u istoriji srpskog fudbala kao jedini tim kojem je to pošlo za rukom.

Ipak, nisu crveno-beli ovom titulom obeležili samo srpski fudbal, već i evropski, s obzirom na to da su izabranici Vladana Milojevića ušli u "top 20" na listi klubova sa najdužim nizom titula.

Klub iz Ljutice Bogdana izjednačio se sa Olimpikom iz Liona, koji je u svoje "zlatno doba", u periodu od 2002. do 2008. godine sedam puta uzastopno bio šampion Francuske.

To je pošlo za rukom i Mariboru u Sloveniji, u periodu od 1997. do 2003, kao i Olimpijakosu u Grčkoj, i to u dva navrata, prvo od 1997. do 2003, a potom i od 2011. do 2017. godine, a treba istaći i da je isti broj titula u nizu osvojio i APOEL na Kipru od 2013. do 2019. godine.

FK Zvezda - FK TSC Foto: Mileta Mirčetić

Crveno-beli će sada "juriti" Juventus, Bazel i TNS iz Velsa, koji su na brojci od osam vezanih titula u prvenstvu svoj zemlje. Ipak, vrh ove liste, i dalje je na značajnoj distanci, pošto su prvoplasirani sa po 14 titula u nizu Linkoln Red Imps iz Gibraltara i Skonto Riga iz Letonije.

Najduži šampionski nizovi u Evropi:

14 vezanih titula: Linkoln Red Imps (Gibraltar), Skonto Riga (Letonija)

13 vezanih titula: Rozenborg (Norveška), BATE (Belorusija)

12 vezanih titula: Ludogorec (Bugarska) - ima šansu za 13. u nizu

11 vezanih titula: Dinamo Zagreb (Hrvatska), Bajern Minhen (Nemačka)

10 vezanih titula: MTK Budimpešta (Mađarska), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Pjunik (Jermenija), Šerif (Moldavija), Salcburg (Austrija, ima priliku za 11. u nizu)

9 vezanih titula: CSKA Sofija (Bugarska), Dinamo Kijev (Ukrajina), Seltik (Škotska), Rendžers (Škotska)

8 vezanih titula: Bazel (Švajcarska), TNS (Vels), Juventus (Italija)

7 vezanih titula: Crvena zvezda (Srbija), APOEL (Kipar), Olimpijakos (Grčka), Maribor (Slovenija), Olimpik Lion (Francuska).

(Telegraf.rs)

Video: Gol koji je Zvezdi potvrdio titulu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA