≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo u fudbalu nije viđeno više od 25 godina: Real Madrid će biti poslednji stub odbrane!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogroman bum, ali to treba opravdati u narednim godinama

  • 1
Vinisijus Žunior - FK Real Madrid Foto: Tanjug / AP

Nije ovaj četvrtak bio najuspešniji dan u evropskim kupovima za Italijane, međutim i učinak od po jedne pobede, nerešnog ishoda i poraza bio je dovoljan za istorijski korak!

Naime, sada je već izvesno da će po prvi put od 2006. godine Serija A biti jedna od dve najjače lige u Evropi! Na takav ishod uticali su i rezultati španskih klubova, pošto su svih osim madridskog Reala poprilično razočarali.

U poretku uživo Primera je pala na treće mesto i daje joj se svega nešto manje od pet odsto šansi da izbegne da tu i ostane. To bi se dogodilo i prvi put još od 1998. godine! Pravi potres u evropskom fudbalu.

Kako je Real jedini predstavnik Španije, u hipotetičkoj situaciji da pobede u revanšu polufinala Lige šampiona Bajern i kasnije osvoje trofej, Italijanima bi svakako bilo potrebno da upišu samo još jedno slavlje i remi i da svakako završe na mestu broj dva aktuelnu sezonu.

Težak zadatak imaće Roma protiv Bajera u Leverkuzenu nakon poraza od 2:0 u Rimu, Atalanta će u Bergamu dočekati Marselj nakon 1:1 iz Francuske, makar kada je u pitanju Liga Evrope, dok će Fiorentina gostovati Brižu posle pobede od 3:2 u Ligi konferencije. Uz sve to, svaki od navedenih timova bi mogao da ima i potencijalno finale kao opciju za nove bodove.

Sve u svemu, Serija A se vratila na velika vrata i videćemo da li to mesto mogu da opravdaju u narednim godinama.

(Telegraf.rs)

Video: Sofija Milošević sa sinom izašla na teren "Bernabeua" da slavi Realovu titulu s Lukom Jovićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cekaj bre

    3. maj 2024 | 17:41

    A gde smo mi,zvezda mora direktno u polufinale da ide. Koliko je bolja od umrlog partizana. Rece Zvezdan da je prerasla ovu ligu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA