Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni dva crvena kartona ne smetaju Bilbau: Injaki Vilijams sačuvao Baske u borbi za Ligu šampiona

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće sigurno besni u Bilbau na suđenje poznatog Hesusa Gila Mancana

  • 0
Injaki Vilijams Foto: Guillermo Martinez/AFP7/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

Doneli su nam Hetafe i Atletik Bilbao sve ove večeri u Primeri. Golove, penale, crvene kartone, buru... Na kraju, gosti su uspeli da sa devetoricom igrača odole na obroncima Madrida i da stignu do važnih bodova u borbi za mesto u Ligi šampiona, koju vode sa Atletiko Madridom - 0:2 (0:1).

Ipak, može se reći da će u Bilbau posle ovog meča biti i više nego besni da suđenje Hesusa Gila Mancana, koji je isključio prvo Alvareza u 58. minutu zbog igranja rukom, potom Paredesa u 79. minuta zbog drugog žutog kartona, a za kraj svirao i penal Hetafeu, koji nije iskoristio Grinvud, a pre kojeg je i Valverde pobesneo i zaradio isključenje van terena.

Sa druge strane, u beležnici Hetafea se nije našao ama baš niko, zbog čega je i više nego jasno odakle je potekao Valvredeov gnev, koji će sigurno brzo i zaboraviti zbog tri osvojena boda.

Bilbao je sav posao uspeo da uradi pre nego što su krenula isključenja, jer je Injaki Vilijams u 27. minutu iskoristio asistenciju Nika Vilijamsa i postigao prvi pogodak.

Početkom drugog poluvremena, ponovo ista dva igrača u akciji i u istim ulogama. Ovoga puta je Injaki uspeo da dođe tačno ispred gola i da uputi udarac po zemlji koji je prošao pored golmana Hetafea.

Imao je Grinvud pomenuti penal u 88. minutu, ali je Bilbao bio odlučan u nameri da ne dopusti čak ni gol domaćima na ovoj utakmici i tako je na kraju i bilo.

Atletik tako ostaje na petom mestu sa 61 bodom, dok je Hetafe na 10. mestu sa 43.

(Telegraf.rs)

Video: Gol koji je Zvezdi potvrdio titulu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA