≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tijago Silva još uvek ne kači kopačke o klin: Vraća se na mesto gde je sve počelo

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnoga iskusna imena igraće za "trikolore"

  • 0
Tijago Silva - FK Čelsi Foto: Tanjug / AP

Želeo je Tijago Silva novi ugovor sa Čelsijem, međutim klub nije bio spreman da 39-godišnjem igraču ponudi isti, pa je štoper odučio da se vrati u klub u kom je kao klinac počeo karijeru.

Prema pisanju uglednog brazilskog "Ge Globa", defanzivac je dogovorio saradnju sa Fluminenseom i potpisaće ugovor čak do juna 2026. godine. Dogovor je navodno postignut na usmenoj bazi.

"Trikolori" će tako svoje redove pojačati za još jednog iskusnog fudbalera, pošto opremu kluba već nose imena poput Marsela, Felipea Mela i Gansa. Nadaju se da će im to konačno pomoći da osvoje petu titulu šampiona Brazila, prvu posle 2012. godine.

Silva bi mogao da zaigra za ekipu tek od 18. jula kada je u Južnoj Americi otvoreno inostrano tržište, pa bi se priključio u 18. rundi Brazileiraa i potencijalnoj osmini finala Kopa Libertadores.

Navodi se da je Fluminense pobedio druge ekipe iz Engleske i Saudijske Arabije u trci za Tijaga, ali da nisu uspeli da ga angažuju u januaru, kakav je bio inicijalni plan. To ipak neće mnogo poremetiti njihovu računicu.

Iskusni štoper je od 14 do 16 godine nastupao za Flu, a potom je tokom 2006. godine u prvom mandatu kao pozajmljeni fudbaler moskovskog Dinama igrao i u seniorskoj konkurenciji. Pod ugovorom sa ekipom bio je od 2007. do 2009. godine kada ga je otkupio Milan. Za brazilskog velikana odigrao je 143 meča i dao 14 golova, zbog čega je u kasu kluba slio 10 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Video: Šta je sve Roman Abramovič učinio za Čelsi: Od proseka napravio velikana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA