Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bolest je neizlečiva, umreću, ali voleo bih pogledati još po jednu utakmicu svakog tima gde sam igrao"

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužne vesti za legendarnog golmana, ali uspeo je da se psihički izbori sa neizbežnom situacijom

  • 2
Džordž Koh Foto: HRVOJE POLAN / AFP / Profimedia

Legendarni bivši fudbaler Dinama i ljubimac među navijačima Džordž Koh (52) otkrio je u šokantnom intervjuu za Bild da boluje od neizlečive bolesti i da je lekarima rečeno da mu je ostalo još samo šest meseci života.

Uprkos teškoj situaciji, Koh ostaje borac i kaže da se i dalje bori, ne dopuštajući da ga obuzme očaj. U aprilu 2023. godine dijagnostikovan mu je rak, a sada je pred najvećom bitkom u životu.

Sada, dok se bori sa bolešću, Koh izražava želju da još jednom doživi atmosferu na Dinamovom stadionu, podsećajući na neizbrisivu vezu sa tim klubom i njegovim navijačima.

- Bolest je neizlječiva, umreću. Hej, doktore, još sam ovdje! Ali Bog još nije odlučio kad će me uzeti.Voleo bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao. Ima dana kad mi se čini da bih mogao iščupati drvo! Tada hodam satima. A ima faza kad se osećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Jer za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tad mi treba pola minute. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil - rekao je Koh.

Koh, koji je u karijeri branio na 213 prvoligaških i 165 drugoligaških utakmica, emotivno je izrazio želju da još jednom vidi igru svakog kluba za koji je igrao. Uprkos teškim fizičkim i emocionalnim izazovima, Koh ostaje odlučan da se bori do poslednjeg trenutka.

Njegovu karijeru, koja je obuhvatala klubove kao što su Dinamo, Duizburg i Rapid, prekinula je povreda izazvana petardom na utakmici protiv bečke Austrije 2008. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Mladi fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali humanitarni meč u Malom Orašju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumadinac

    4. maj 2024 | 22:58

    Sve ste napisali, samo niste koji Dinamo je u pitanju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA