≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog prave tragedije i ovih navijača priča se o takmičenju za koje možda nikada niste ni čuli

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spektakl u Kataru, makar na kraju

  • 0
Navijači Indonezija Foto: Dimas Rachmatsyah / Zuma Press / Profimedia

Azijski kup do 23 godine u fudbalu nije takmičenje koje imate priliku da posmatrate svakog dana, međutim ovogodišnje izdanje će ostati upamćeno po mnogim stvarima. Japan je drugi put postao šampion, ali to je za nas u drugom planu.

Način na koji su došli do titule je bio zaista neverovatan... Finale na "Jasim Bin Hamad" stadionu u Dohi protiv Uzbekistana u petak je donelo rolerkoster emocija i šok u nadoknadi, kada je prvak postigao jedini gol.

Bilo je to delo Fukija Jamade, međutim tu nije bio kraj, pošto je rival u stotom minutu sa bele tačke mogao do poravnanja.

Gađao je Umarali Rahmonalijev golmanov levi ugao, ali je to golman B tima Benfike Leo Kokubo pročitao za erupciju slavlja. Taj potez možete videti ovde.

Osim toga, ovaj turnir ostaće upamćen po sjajnoj podršci za reprezentaciju Indonezije, koja ima pristalice koje ih prate u stopu. Pa čak i do Katara i u ovom uzrastu.

Možda su poraženi i u polufinalu i u meču za treće mesto kasnije od Iraka, ali su takozvani "Lagrande ultrasi" pokupili srca svih.

(Telegraf.rs)

Video: Gol koji je Zvezdi potvrdio titulu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA