≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbalski svet u suzama: Umro legendarni argentinski fudbaler

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika tragedija za argentinski fudbal...

  • 0
Cezar Luis Menoti Foto: Elder BRAVO / AFP / Profimedia

Argentinski fudbalski svet oplakuje gubitak ikone, Cezara Luisa Menotija, čija je karijera ostavila dubok trag kako na terenu, tako i van njega.

Rođen 1938. godine, Menoti je ne samo bio legendarni igrač, već i jedan od najuspešnijih trenera u istoriji argentinskog fudbala. Kao igrač, Menoti je nosio dresove Boke Juniors i argentinske reprezentacije, ali je njegovo pravo nasleđe ostavio kao trener.

Menoti je bio glavni arhitekta argentinske trijumfalne kampanje na Svetskom prvenstvu 1978. godine, kada je domaća selekcija osvojila svoj prvi naslov svetskog prvaka.

Nakon osvajanja Mundijala, Menoti je postao još poznatiji po svom trenerskom radu. Vodio je brojne klubove širom sveta, uključujući Barselonu, gde je bio ključni faktor u razvoju mladog Dijega Maradone.

Izvan terena, Menoti je bio poznat po svojim inspirativnim mislima o fudbalu i strastvenoj ljubavi prema igri. Njegove reči o Peleu kao "najvećem svih vremena" i pohvale za igrače poput Lionela Mesija i Angela Di Marije ostavile su dubok utisak na fudbalsku zajednicu.

(Telegraf.rs)

Video: Mladi fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali humanitarni meč u Malom Orašju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA