Vreme čitanja: oko 1 min.

Robert Prosinečki upitan ko je najbolji jugoslovenski fudbaler, pa pomenuo bivšeg saigrača iz Zvezde

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo mu je teško da izusti iz jednog razloga

  • 6
Robert Prosinečki Foto: MN Press/Marko Metlaš

Pre tri meseca je seo na klupu Crne Gore posle neuspešnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za našeg suseda i upisao dve pobede u prijateljskim mečevima sa Belorusijom i Severnom Makedonijom, a sada je pred novo okupljanje nacionalnog tima Robert Prosinečki imao interesantan intervju.

Odgovarao je na pitanja za društvene mreže nacionalnog tima, a između ostalog postavljan mu je vrlo nezahvalan zadatak da izabere najboljeg igrača ikada sa prostora bivše Jugoslavije.

Bilo mu je teško da izusti u prvi mah, ali odmah je spomenuo predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore i bivšeg igrača iz Crvene zvezde Dejana Savićevića.

- Baš gledam, to mi je teško reći. Znaš, ono, ako kažem Dejo (Savićević), onda će reći da mi je predsednik. Bilo je jako puno dobrih igrača s ovog područja, svako je obeležio svoju generaciju. Bilo ih je stvarno puno, da se niko ne bi naljutio ili neko nešto mislio - rekao je Prosinečki, pa dodao:

- Bilo je iz generacije Hrvatske neverovatno puno velikih igrača, za vreme Crvene zvezde da i ne pričam. I onda posle toga u reprezentaciji Jugoslavije igrača koji su napravili neverovatne karijere, igrali u najvećim klubovima toliko godina, tako da mi je teško sad reći ko je to. Ali jedan od njih je Dejan, Šuker, Boban, Pape Sušić. Sad sam na brzinu rekao. To su bili igrači koji su obeležili fudbal ne samo u Hrvatskoj ili bivšoj Jugoslaviji, nego i u svetu - jasan je bio popularni Robi.

(Telegraf.rs)

Video: Robert Prosinečki gledao meč Vojvodine i Spartaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    7. maj 2024 | 11:05

    A modric??.jao pa covek je osvojio 5 liga sampiona.cccc srbin sam ali ruku na srce mislim.

  • Vlasto

    8. maj 2024 | 14:54

    A gde je Piksi ,bio je doktor za dve njih,ljubomoran Robi

  • Sasa

    7. maj 2024 | 11:32

    Ah Prosinecki stari delijo ti opet u Jugoslaviju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA