≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvati kaznili Hajduk iz Splita, ali zažmurili na gnusne transparente o Srbima!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal...

  • 0
FK Hajduk Split Foto: Printscreen/X

Fudbaleri Hajduka iz Splita su poraženi u okviru 33. kola HNL-a od Varaždina sa 1:0, iako je utakmica bila rezultatski nevažna, stadion je bio ispunjen, a navijači su pravili incidente na Poljudu.

Tokom ove utakmice su viđeni i skandalozni transparenti na račun Srba, te su imali dva.

Prvi je slavio akciju "Bljesak".

- Pod tmurnim nebom Hrvatske zasjao je Bljesak slobode - glasio je jedan transparent.

Potom je usledio i drugi, koji je tkaođe bio okrenut prema Srbima.

- Kiša pada, Srbija propada. Vetar piri, Hrvatska se širi - uz poruku "Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina".

Nakon svega, oglasila se i Disciplinska komisija Hrvatske, koja je kaznila Hajduk, ali je jednostavno zažmurila na ovakve stvari, već su se okrenuli ka upotrebi pirotehnike. Saoptšenje komisije prenosimo u celosti.

- Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 33. kola Hajduk - Varaždin njihova navijačka grupa Torcida zapalila po baklju u 5. i 1.. minutu, onda u 20. minutu prskalicu, potom u 26. minutu još jednu baklju, topovski udar u 31. minut, dve baklje u 56. minutu, pa je od 64. do 67. minuta zapaljeno još šest dimnih naprava, 28 baklji i dve prštalice. Potom je došlo još po jedna dimna naprava u 71. i 76. minutu, da bi na kraju u 93. minutu bila zapaljena još jedna bakla. Na temelju propisa, novčana kazna je u visini 6.000 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Partizana skandirali "Uprava napolje" i "Igor Duljaj"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA