≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zvezda se mučila, pa golom Dragovića savladala Lučance i pokvarila oproštaj Miloševića

L. I.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Jedini gol postignut je u 69. minutu

  • 9
FK Mladost Lučani - FK Crvena zvezda Foto: MN Press/ dt

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su pobedu u okviru 34. kola Superlige Srbije pošto su na gostujućem terenu savladali Mladost iz Lučana rezultatom 1:0. Pobedonosni gol postigao je Aleksandar Dragović u 69. minutu meča.

Sam početak utakmice obeležili su fudbaleri domaćeg tima koji su, poštoi je Zvezda i matematički osvojila šampionsku titulu u prošlom kolu, napravili špalir za crveno-bele, a kapitenu Dragoviću uručen je buket cveća. Takođe, prigodan poklon dobio je i fudbaler Mladosti Igor Milošević, koji se oprašta od aktivnog igranja fudbala.

Što se samog meča tiče, prvo poluvreme bilo je prilično nezanimljivo. Iako je Zvezda imala dve trećine poseda to nije uspevala da materiajlizuje, pa su mreže posle prvih 45 minuta mirovale.

Vredna pomena bila je šansa Lučanaca, kada je Udovičić u 26. minutu posle centaršuta Varjačića oprobao udarac, ali je Glazer bio na visini zadatka.

Na startu drugog dela Milojević je u igru poslao Ivanića, Hvanga i Krasoa umesto Radojevića, Mijailovića i Sremčevića. Posle samo par minuta provedenih na terenu umalo da Zvezdini rezervisti donesu prednost svom timu.

Igrao se 58. minut kada je Ivanić poslao odličan pas u prostor za Krasoa, a reprezentativac Obale Slonovače je iz izgledne pozicije pogodio stativu. Posle samo sedam minuta Mladost je imala najzreliju šansu na meču. Odličnu akciju pokušao je da završi Silue, ali je šutirao direktno u Glazera.

I kako to u fudbalu obično biva, usledila je kazna. Igrao se 69. minut kada je lopta u kaznenom prostoru došla do Dragovića, a ovaj reagovao u maniru iskusnog centarfora i savladao Sašu Stamenkovića za ispostaviće se, konačan rezultat. Prethodno je loptom igrao Milunović, ona je pogodila Varjačića u ruku, ali je u nastavku akcije štoper Zvezde pogodio mrežu.

Pokušao je strateg Mladosti Nermin Useni izmenama da "razdrma" svoj tim, ali bez uspeha.

U narednom kolu Zvezda će ugostiti kragujevački Radnički, dok će Mladost na megdan Partizanu.

Standings provided by Sofascore

MLADOST - CRVENA ZVEZDA 0:1 (Dragović 69,)

TOK MEČA

II POLUVREME

90. minut - Kraj utakmice u Lučanima.

89. minut - Dobar udarac Ivanića sa distance, ali Stamenković ponovo brani

83. minut - Ponovo Endiaje u prilici i ponovo Saša Stamenković izlazi kao pobednik.

80. minut - Dobra šansa za Šerifa Endajea, ali je Senegalac loše šutirao u presudnom momentu.

69. minut - Gooool! Crvena zvezda vodi sa 1:0, a strelac je Aleksandar Dragović. Stigla je lopta u buketu igrača do štopera crveno-belih koji je reagovao u maniru iskusnog centarfora i savladao Stamenkovića

65. minut - Kakva šansa za Mladost! Fantastična akcija domaćih, lopta je stigla do Siluea koji je traljavo šutirao.

58. minut - Umalo da rezervisti donesu prednost Zvezdi. Fantastičan pas polsao je Ivanić, ali je Kraso pogodio stativu.

55.  minut - Menja i Vladan Milojević. Iz igre izlaze Sremčević, Mijailović i Radojević, a njihova mesta na terenu zauzeli su Hvang, Ivanić i Kraso

52. minut - Javnu opomenu zaradio je fudbaler Mladosti Janko Tumbasević.

46. minut - Izmena u ekipi Mladosti. Umesto Bojića na terenu je Silue.

I POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena.

43. minut - Pokušali su crveno-beli da ugroze gol Mladosti posle kornera sa desne strane, međutim, Mijailović pravi faul u napadu i nema promene rezultata.

33. minut - Pokušala je Mladost, ali centaršut Udovičića završava u naručju Glazera.

FK Mladost Lučani - FK Crvena zvezda Foto: MN Press/ dt

29. minut - Dobra šansa za Zvezdu. Centaršut sa leve strane uputio je Radojević, Šljivić je vratio loptu u kazneni prostor, ali tamo nije bilo nikoga od Zvezdinih igrača.

26. minut - Najzanimljivija situacija do sada pred oba gola. Varjačić je centrirao, Udovičić je prihvatio loptu i šutirao, ali je Glazer bio na visini zadatka.

24. minut - Mirno je za sada u Lučanima. Crveno-beli akcijama sa krilnih pozicija pokušavaju da ugroze gol domaćih.

18. minut - Mogla je Zvezda do vođstva. Kanga je poslao precizan pas u kazneni prostor, ali je Olajinka zakasnio za delić sekunde i šansa odlazi u nepovrat.

11. minut - Izborio se Kanga za poziciju, međutim, njegov pokušaj je bio bezopasan.

8. minut - Ubacio je Varjačić loptu u kazneni prostor Zvezde, Dragović ju je ispucao u polje, a Joksimović je oprobao udarac iz daljine. Od svega - gol aut.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI

Mladost: Stamenković - Andrić, Bojić, Joksimović, Milošević - Pejović, Tumbasević, Udovičić, Varjačić - Veličković, Žunić

Crvena zvezda: Glazer - Mimović, Radojević, Điga, Dragović - Mijailović, Kanga - Šljivić, Olajinka, Katai - Sremčević

PRE MEČA

Crveno-beli su prošle nedelje "overili" sedmu uzastopnu titulu u Superligi Srbije. Trenutno su na prvom mestu na tabeli plej-ofa SLS sa 84 bodova, dok je Mladost sedma sa 43. Pre ovog duela trener starog-novog šampiona Srbije Vladan Milojević je istakao da njegov tim očekuje težak meč.

- Ekipa Mladosti je apsolutno zasluženo u plej-ofu. Ispratili smo prethodne utakmice tima iz Lučana. Rasterećeni su i uvek igraju dobro i na strani, a pogotovo kada su domaćini. Imaju spoj izuzetnih igrača, koji su dosta iskusni, ali u poslednje vreme su predstavili i par dobrih mladih igrača. Mislim da su jaki kao kolektiv. Očekuje nas teška utakmica, kao i sve prethodne koje smo odigrali - rekao je Milojević, prenosi zvanični sajt kluba.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Partizana skandirali "Uprava napolje" i "Igor Duljaj"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    8. maj 2024 | 18:17

    Malo me poceo Miloje nervirati zbog Krasoa, malo mi ga zao. Ako sad ne moze da mu da vise sanse kada ce

  • Srbin

    8. maj 2024 | 19:35

    Sve ove klince poslati na kaljenje zeleni su oni i za nasu ligu kamo li za evropu. Uigravati ove starije pa neka su i crnci, nema rezultata bez njih

  • Vratiće se rode

    8. maj 2024 | 21:53

    U ovakvoj utakmici bez značaja, kada Katai nema motiv to razumem, ALI NIKAKO NE MOGU DA RAZUMEM DA ŠLJIVIĆ NEMA MOTIV… možda je taj mali i dobar igrač, ali po meni je tip staromodnog igrača a ne modernog🤷‍♂️ igra nogu pred nogu, nigde agresije, nigde eksplozivnosti, nigde volje da grize… mislim da on neće postati veliki igrač. Daj bože da grešim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA