≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

U opticaju još devet bodova: Evo ko su naredni rivali Partizana i TSC-a u borbi za drugo mesto

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli su u povoljnijoj poziciji

  • 7
FK Partizan-FK TSC Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbalski nacionalni šampionat u Superligi Srbije polako ulazi u finiš, a do kraja takmičenja ostalo je još tri kola. Ono što je poznato jeste da je Crvena zvezda odbranila trofej i tako stigla do sedme titule u nizu, ali borba za drugu poziciju nikad nije bila zanimljivija a vodiće je Partizan i TSC iz Bačke Topole.

Crno-beli su po završetku jesenjeg dela sezone zauzimali prvu poziciju na tabeli superligaškog karavana, ali su početkom proleća, tačnije od meča sa Napretkom 13. marta koji je klub iz Humske izgubio sa 1:0, stvari počele da se razvijaju nepovoljno.

Tadašnji trener Igor Duljaj uspeo je nakon toga da koliko-toliko razdrma ekipu, te su crno-beli slavili protiv Spartaka, Voždovca i Novog Pazara uz trijumf u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv "zmajeva". Ipak, Duljaj je posle dobre serije nanizao čak četiri poraza - dva od Zvezde, TSC-a i Čukaričkog, što je bio jasan signal za upravu kluba da mu se zahvali na saradnji a na njegovo mesto postavljen je Albert Nađ. Nekadašnji vezista je svoj debi na klupi imao protiv Vojvodine kada je poražen rezultatom 3:2 u Humskoj, da bi u narednoj utakmici njegovi puleni u poslednjim trenucima stigli do izjednačenja protiv Napretka. Pomenuti meč završen je rezultatom 3:3.

FK Partizan-FK TSC Foto: MN Press/ Marko Metlaš

Partizan tri kola pre kraja ima 71 bod, dok je trećeplasirani TSC sakupio 69 i opasno preti da ugrozi klub iz Humske.

Ko sa kim do kraja?

U narednom kolu crno-beli će na svom terenu dočekati Mladost iz Lučana, u pretposlednjem idu na megdan Čukaričkom sa kojim su u prošlosti imao dosta problema, a u poslednjem kolu u Humsku dolazi ekipa koja je ovog proleća možda i najviše pokazala - Radnički iz Kragujevca.

Sa druge strane, Topolčani, koji su pred plej-of zaostajali za Partizanom 10 bodova, sada imaju šansu da u potpunosti preokrenu situaciju u svoju korist. Pobedom protiv Radničkog iz Kragujevca TSC očekuje meč protiv Čukaričkog na domaćem terenu, gostovanje Mladosti iz Lučana, a u poslednjem kolu odmeriće snage protiv Napretka u Bačkoj Topoli.

Podsećanja radi, ukoliko obe ekipe završe takmičenje sa istim brojem bodova, druga pozicija pripašće fudbalerima Partizana jer su bili bolje plasirani u regularnom deklu, odnosno pre plej-ofa. Izabranici Žarka Lazetića su čak dva puta trijumfovali protiv crno-belih ove sezone (4:0 i 2:1), dok je premijerni duel u aktuelnoj sezoni završen rezultatom 3:3.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je Partizan poveo protiv Napretka u Kruševcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dno

    8. maj 2024 | 18:54

    Ne znam kako ce u zadnja 3 kola proci ni TSC ni Partizan, ali vidim da Partizan niti ima igru niti ima igrace. Tesko cemo dobiti I Radnicki I Cukaricki jer igraju bolje od nas. Nasa odbrana je na nivou nekog treceligasa. Najgore od svega sto treneri lazu sami sebe pa onda zele da slazu I nas, kao da nemamo oci, ubedjujuci nas kako imaju igru, ali eto nemaju srece, kriza nekog rezultata. Mozemo biti I peti uprava ce proglasiti godinu uspesnom. Bez velike brezove metle to se ne otera.

  • Hulk

    8. maj 2024 | 19:02

    Bravo grobari. Bod ko kuća. Navijajte za Zvezdu u finalu inače vam ne gine turnir u malom fudbalu na Tašu dogodine.

  • oki

    8. maj 2024 | 18:54

    Da ima 12 bod u opticaju preteko bi nas i ovaj sto je cetvrti jadni smo nasta lici klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA