≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Javor se oglasio o isključivanju četiri člana tima: "Ovo je kap koja je prelila čašu!"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nesvakidašnja situacija se desila na utakmici Javora i Radnika, četiri osobe su isključene

  • 0
FK Javor Foto: Mladjan Ivanovic

Fudbalski klub Javor iz Ivanjice odigrao je juče meč protiv Radnika iz Surdulice gde su uspeli da slave rezultatom 1:0, ali pomalo iznenađujuće su uputili zvanično saopštenje.

Nakon što je postignut pogodak koji se ispostavio kao pobedonosan, sudija Ivković je isključio četiri osobe ekipe iz Ivanjice.

Prenosimo vam saopštenje u celosti:

- Podstaknut dešavanjima na prvenstvenoj utakmici u Surdulici, Javor Matis oglašava se saopštenjem za javnost.

Susret u kojem je naš klub velikim zalaganjem i trudom došao do pobede, obeležila je nezapamćena situacija, koja se dogodila neposredno nakon pobedonosnog pogotka Javora. Sudija Ivković tom prilikom je isključio četiri člana našeg tima – šefa stručnog štaba, Radovana Ćurčića, njegovog pomoćnika, Milovana Milovića, fizioterapeuta, Mirka Stevića i fudbalera, Stefana Miloševića, čime je na skandalozan način završen ovaj susret. Simptomatično je da ovo nije prvi put da isti delilac pravde na ovaj način vodi utakmice Javora. U Novom Sadu takođe je dodelio crveni karton Radovanu Ćurčiću i dosudio nepostojeći penal za domaće, koji su, golovima u neobično dugoj nadoknadi vremena preokrenuli rezultat i osvojili tri boda.

O dešavanjima na jučerašnjoj utakmici, čak i pre pomenute situacije, bespredmetno je diskutovati. Sudija Ivković u nekoliko situacija je grubo povredio pravila fudbalske igre, poništavajući čak i sopstvene odluke i otimajući se za loptu sa fudbalerima Javora, ne dozvoljavajući im da izvedu prekid, što je čitava Srbija mogla da vidi u direktnom televizijskom prenosu. Na taj način, konstantno je skraćivao periode efektivne igre i provocirao igrače našeg tima, što je i izazvalo buru emocija i protest nakon pogotka. Vrhunac je bio produžetak susreta od svega tri minuta, iako je sve ukazivalo na to da se mora igrati mnogo duže.

FK Javor Matis nije se do sada oglašavao u ovom kontekstu, iako su u čak sedam navrata ove sezone sudije dobile loše ocene za arbitražu na utakmicama našeg kluba. Ipak, u trenutku u kojem se direktno odlučuje o ishodu čitave sezone, smatramo da su ovi događaji kap koja je prelila čašu i da o sudbinama klubova ne smeju odlučivati sudije, posebno ne na ovako brutalan način. Stoga apelujemo, pre svega na regionalni savez zapadne Srbije, a zatim i na Sudijsku organizaciju da zaštiti integritet takmičenja, ali i klubove i njihov uloženi trud i ljude poput gospodina Ivkovića odstrani iz srpskog fudbala.

(Telegraf.rs)

Video: Albert Nađ zadovoljan posle remija: Nismo imali ovoliko šansi poslednjih 5 utakmica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA