Vreme čitanja: oko 3 min.

Voždovac izdao saopštenje, udario na sudiju Ilića i Dejana Santrača: "Čaršija priča da sudije delegira..."

S. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nisu srećni na "Krovu"

  • 6
FK Voždovac Foto: MN Press / vm

Fudbaleri Voždovca su pretrpeli poraz od Železničara u okviru 34. kola Superlige Srbije sa 3:2, čime je tim iz Pančeva prišao na dva boda zaostatka u borbi za opstanak u prvenstvu, tačnije, u borbi za baraž.

Ekipa Voždovca se pred ovaj meč oglasila saopštenjem, gde je pozvala na regularnost, međutim, prema njihovim rečima, do iste nije došlo.

Zbog toga je i Upravni odbor Voždovca izdao novo saopštenje.

Saopštenje kluba iz Zaplanjske ulice prenosimo u celosti.

- UO FK Voždovac doneo je odluku da se pred sam kraj takmičarske sezone 2023/2024 ovim putem obrati fudbalskoj javnosti Srbije, a sve u vezi sa NEMILIM događajima viđenih u prolećnom delu prvenstva, koji su svoju kulminaciju doživeli u utorak 7. marta na utakmici Voždovac – Železničar iz Pančeva. Anomalija sa kojom se suočavamo teško se može opisati drugim terminom, mada smo dugo tražili adekvatniji. Naime, sve viđeno na pomenutoj utakmici je bez ikakve sumnje – NEREGULARNO!

- U susret ovoj utakmici izdali smo saopštenje (06.05.2024.) kojim smo pokušali da predupredimo ono što nam se spremalo. Neuspešno, očigledno! Apelovali smo na regularnost i čestitost u sportu, da igrači i treneri budi protagonisti, međutim desilo se sve suprotno. Niti su igrači, a posebno treneri, imali bilo kakav uticaj na konačan ishod. Neujednačen kriterijum, od koga je i pojedinim članovima Železničara bilo neprijatno, direktno je uticao na konačan rezultat. Dva gola su postignuta nakon očiglednih prekršaja nad našim igračima (gde se VAR soba nije oglašavala!?), dok je sa druge strane i najmanji kontakt sankcionisan kao faul za protivnika. Takav kriterijum ima dalekosežne posledice na utakmicu koja ima epitet jedne od najvažnijih. Gostujućim igračima sa takvim „vetrom u leđa“ raste samopouzdanje, dok se našim igračima dodatno stvara pritisak, remeti fokus i unosi nervoza.

Bogdan Jočić Foto: FK Voždovac

- O „vođenju“ utakmice sudije Ilića da i ne govorimo, toliko perfidno i neko će reći namazano, ali definitivno iskusno u načinu kako da vrati faul koji se dosta ranije „desio“ i ne pusti prednost kada to sa druge strane treba. Očigledno ima jako puno iskustva u ovakvim ulogama, kojih bi se svaki čestit čovek postideo. Ali nije on najveći krivac (ili možda jeste!?), jer ga je upravo za ovako delikatan zadatak i delegirala sudijska komisija na čelu sa predsednikom Dejanom Santračem, čovekom koji je u direktnom sukobu interesa obzirom da je neposredno involviran u rad i rukovođenje FK Železničar, na šta su do sada i mnogi klubovi ukazivali.

- Da apsurd bude veći, sinoć je u emisiji Arene Sport 1 dobio i javne čestitke od gospodina Ranka Stojića za pobedu fudbalskog kluba Železničar. Kako je to moguće!? Ipak, možda nije ni on kriv, ako posao delegiranja umesto njega obavlja neko drugi (kao što čaršija priča), mada ga ni to ne amnestira krivice.

- Na dosadašnjih 15 takmičarskih utakmica, u prolećnom delu prvenstva, imali smo na samo četiri ravnopravan tretman, sve ostalo je bilo u korist naših protivnika, dok je ova poslednja bila skandalozna.

- Pitamo se da li smo se to zamerili nekom, kao što će to neko reći? Zbog čega?

- FK Voždovac je klub duge tradicije, sa desetogodišnjim igranjem u Super ligi Srbije u kontinuitetu, svoj integritet gradio je na vrednostima koje u prvi plan stavljaju sportsko viteštvo i čestito nadmetanje. Tako će biti i u buduće. Ostalo je još tri kola do kraja, odigraćemo ih svom snagom, sa verom u konačan uspeh a vi gospodo iz sudijske komisije ili ko već rukovodi istom, nastaviti da radite onako kako znate ili ipak morate!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    8. maj 2024 | 20:13

    Sa FSS I Sudijskom organizacijom rukovodi FK C Zvijezda. Draga gospodo niste smjeli pobjediti te 2017 godine.

  • Zika

    8. maj 2024 | 21:01

    Pa tu se ne moze nista. Bg zona ljudi kazne fk Bolec 12 bodova a max kazna je 9 kazne fk medosevac i balkan izbacivanjem iz lige dva kola ne igraju sad ih vrate nema nama srece

  • Nema

    8. maj 2024 | 20:53

    Te prava da se zamerate Nedimoviću i Dzaji oni sz vaš izbor zato psttt

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA