≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Zna se ko je "kralj": Real epskim preokretom do finala LŠ, Hoselu kao Solskjer

S. P.
L. I.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Karlo Anćeloti ni posle 10 mečeva ne zna za poraz od Bajerna...

  • 15
Hoselu Foto: Tanjug.rs/AP

Fudbaleri Real Madrida izborili su plasman u finale Lige šampiona, pošto su u revanš susretu savladali Bajern sa 2:1. Bavarci su poveli preko Alfonsa Dejvisa u 69. minutu, da bi Real golovima Hoselua u 88. i drugom minutu nadoknade došao do pobede.

Oba tima su u susret ušla prilično obazrivo, te je prvo poluvreme bilo prilično nezanimljivo i proteklo je u ispitivanju snaga. Ipak, vredi napomenuti dva pokušaja Reala preko Vinisijusa, te volej Harija Kejna koji je krajnjim naporom zaustavio Lunin.

Vinisijus se u gol šansi našao u 17. minutu kada je iskosa šutirao i pogodio stativu, u nastavku akcije lopta mu se odbila na nogu a Nojer ju je krajnjim naporom skrenuo u korner.

U 29. minutu Bajern je zapretio preko Kejna koji je odlično zahvatio loptu i stavio Lunina na iskušenje.

Vredi napomenuti da je posao bio otežan u 27. minutu susreta, kada je zbog povrede teren napustio Serž Gnabri, a njegovo mesto na terenu zauzeo je Alfonso Dejvis.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku "blankosa". Izabranici Karla Anćelotija su u nastavku imali dobre šanse preko Vinisijusa i Rodriga, ali je Nojer bio nerešiva enigma. Bavarci su se koliko-toliko oslobodili pritiska u nastavku, a čak su preko Musijale mogli i do vođstva. Igrao se 66. minut kada je nemački reprezentivac šutirao levom nogom pod prečku, a Lunin je krajnjim naporom skrenuo loptu u mrežu.

Ono što nije uspeo u 66. nemački sastav je učinio tri minuta kasnije. "Sevnula" je kontra Bajerna, Kejn je odložio loptu za Alfonsa Dejvisa koji se oslobodio Ridigera i lepim udarcem pogodio desni ugao Luninovog gola.

Madriđani su ekspresno izjednačili, ali je taj pogodak poništen posle intervencije iz VAR sobe. Igrao se 71. minut kada je Valverde ubacio loptu u mrežu, ali je pogotku prethodio faul Naća, koji je obema rukama odgurnuo Kimiha.

I kada se činilo da će Bajern obezbediti finale, na scenu je stupio Hoselu. Džoker Karla Anćelotija doneo je izjednačenje svom timu u 88. minutu, a pogotku je kumovala nespretna intervencija Manuela Nojera, koji je do tog trenutka bio na visini zadatka. Tu nije bio kraj, jer je fenomenalni napadač u 92. minutu postigao novi gol, vredan plasmana u finale Lige šampiona.

Do kraja susreta izabranici Tomasa Tuhela nisu uspeli da poravnaju rezultat, te će se "blankosi" za trofej boriti sa Borusijom iz Dortmunda, koja je eliminisala PSŽ.

Vredi napomenuti i da trener Madriđana Karlo Anćeloti ni posle devet susreta ne zna za poraz protiv Bajerna, dok je ovo prvi poraz Tuhela na Bernabeu.

Real Madrid - Bajern 2:1 (Hoselu 88, Hoselu 90+2. / Alfonso Dejvis 69)

Tok meča:

II POLUVREME

90+9. minut - Kraj meča! Real je u finalu LŠ!

90+2. minut - Gooooool! Novi pogodak Hoselua i potpuni preokret Reala!!!!

Hoselu Foto: Tanjug.rs/AP

88. minut - Goooooool! Nojer je svašta odbranio večeras, ali je sada poklonio gol Madriđanima. Hoselu se odlično snašao u kaznenom prostoru i pogodio mrežu za veliko slavlje na Bernabeu.

71. minut - Postiže Real gol, ali je on poništen posle intervencije iz VAR sobe. Valverde je ubacio loptu u mrežu, međutim, pre toga je Naćo napravio faul pošto je obema rukama odgurnuo Kimiha.

69. minut - Gooooooooool! Bajern vodi! Dobra akcija Bavaraca, lopta je stigla do Alfonsa Dejvisa koji je izbacio Ridigera i preciznim udarcem pogodio desni ugao.

66. minut - Preti i Bajern. Odličan udarac Musijale krajnjim naporom zaustavlja Lunin. Lepo je šutirao nemački reprezentativac, ali nema promene rezultata.

60. minut - Nekoliko sjajnih napada Real Madrida. Domaćin je intenzivirao napade i gol visi u vazduhu. Nojer je još jednom odlično reagovao i zaustavio udarac Vinisijusa.

53. minut - Kejn se oslobodio čuvara i uputio udarac, međutim bio je to mlak pokušaj i Lunin hvata loptu.

47. minut - Dobra prilika za Bajern. Solo prodor napravio je Alfonso Dejvis, šutirao, lopta je zakačila Karvahala i umalo prevarila Lunina.

46. minut - Dobar prodor Vinisijusa, ali Dajer interveniše ispred Valverdea i otklanja opasnost

I POLUVREME

45. minut - Završeno je prvo poluvreme u Madridu.

44. minut - Pokušao je Mazraui, ali je udaljenost bila prevelika te nema opasnosti za gol Reala.

39. minut - Umalo da Real dođe do vođstva. Oštru loptu u kazneni prostor poslao je Vinisijus, a Nojer ju je krajnjim naporom skrenuo u korner

29. minut - Odličan udarac Harija Kejna. Probao je centarfor Engleske volejem da pogodi mrežu Madriđana, ali je Lunin na visini zadatka. Od svega samo korner za Bajern

Real Madrid - Bajern Foto: Tanjug.rs/AP

27. minut - Veliki problem za Bajern. Povredio se Serž Gnabri i zbog toga će morati da napusti igru. Njegovo mesto na terenu zauzeće Alfonso Dejvis

15. minut - Još jednom preti Vinisijus. Brazilac je oprobao udarac izvan kaznenog prostora, ali nema promene rezultata.

13. minut - Au, kakva šansa za Real! Vinisijus pogađa stativu udarcem iskosa sa leve strane, u nastavku lopta mu se odbila na nogu, a njegov novi pokušaj zaustavio je Nojer.

8. minut - Velika šansa za Bajern. Gnabri je poslao oštru loptu u peterac sa leve strane, međutim nije je zahvatio kako je želeo iako je akciju pratio i Hari Kejn.

6. minut - Pada Belingem u kaznenom prostoru, ali Simon Marčinjak pokazuje da nema elemenata za nahstrožu kaznu

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Real Madrid: Lunjin - Karvahal, Ridiger, Naćo, Mendi - Valverde, Čuameni, Kros - Belingem - Rodrigo, Vinisijus.

Klupa: Kurtoa, Kepa, Militao, Modrić, Kamavinga, Hoselu, Vaskez, Sebaljos, Fran Garsija, Braim Dias, Guler.

Bajern: Nojer - Kimih, Dajer, De Liht, Mazraui - Pavlović, Lajmer - Gnabri, Musijala, Sane - Kejn.

Klupa: Perec, Ulrajh, Upamekano, Kim, Gorecka, Šupo Moting, Saragosa, Miler, Tel.

Prvi meč završen je nerešenim rezultatom 2:2, pa se može očekivati otvoreni meč sa obe strane, kao i kvalitetan fudbal kao što mora biti kada igraju ova dva giganta.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Napretka zadvoljan remijem iako je imao pobedu u rukama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EL CID

    8. maj 2024 | 23:04

    a tek kad dođe Mbape da li će neko moći da ih zaustavi ? ? ?

  • Nosmoking

    8. maj 2024 | 22:49

    Volim i Bajern ali Real malo vise, bravo za preokret

  • Nosmoking

    8. maj 2024 | 22:48

    Tooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo😱😱😱😱😱😱😎😎😎😎😎😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA