≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Albanci sa Srbijom hoće da organizuju EP u fudbalu, već su predali kandidaturu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju je U 21 takmičenje

  • 2
Air Albania Stadion Foto: Tanjug/AP

Čelnici Fudbalskog saveza Albanije potvrdili su da su predali kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva za U-21 reprezentacije 2027. godine, i to zajedno sa Srbijom!

Ova informacija objavljena je na zvaničnom sajtu pomenutog Saveza i tamo stoji:

- Albanija je jedan od glavnih kandidata za domaćina finalnih utakmica Evropskog prvenstva AFF je uputio zahtev UEFA, da Albanija bude jedna od zemalja domaćina finala ovog takmičenja. Budući da nisu ispunjeni uslovi u pogledu broja stadiona potrebnih da naša zemlja bude domaćin svih finalnih utakmica U-21 Evropskog prvenstva, AFL će sarađivati sa FS Srbije na zajedničkom domaćinu finalne faze EURO 2027.

Kada su u pitanju stadioni u Srbiji, nema sumnje da će ovi najnoviji u Leskovcu, Zaječaru i Loznici biti u opticaju, kao i Nacionalni koji bi trebalo da bude izgrađen do 2027.

Inače, Albanija je već organizovala finale Lige konferencije u Tirani 2022. godine, dok bi 2025. trebalo da organizuju takmičenje za U 17 seleckije.

Podsetimo, nedavno je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da bi naša zemlja mogla da ostvari zajedničku kandidaturu sa Albancima kada je pitanje EP za selekcije do 21 godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    9. maj 2024 | 16:04

    Katastrofa, koja jos normalna zemlja sa okupatorom svoje zemlje organizuje EP u fudbalu

  • Svetlana

    9. maj 2024 | 16:10

    Sramota ko bude potpisao to zajednicko ucesce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA