≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Borusija Dortmund će zaraditi dosta novca čak i ako izgubi finale Lige šampiona, ovo je razlog

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zanimljive klauzule

  • 3
FK Borusija Dortmund Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda i madridskog Reala sastaće se u velikom finalu Lige šampiona, a tokom borbe za trofej sve oči će biti uprte u talentiranog engleskog reprezentativca, Džuda Belingema, od čije igre će zavisiti rezultat, ali i zarada dva kluba. 

Naime, veliko finale ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona zakazano je za 1. jun na stadionu Vembli. Sva pažnja će biti usmerena na Džuda Belingema, koji je ovog leta prešao iz Dortmunda u Real Madrid, pošto baš taj transfer donosi neverovatnu situaciju pred finale.

Tako, ukoliko Borusija iz Dortmunda osvoji trofej Lige šampiona, UEFA će im dodeliti bonus od 20 miliona evra. Paradoksalno, zarada bi bila ista ukoliko bi izgubili finale jer prema toj klauzuli, Real Madrid će morati da isplati Borusiji takođe 20 miliona evra ukoliko osvoje Ligu šampiona sa Belingemom u timu.

Takođe, Bild navodi, Borusja bi mogla da dobije još dva miliona evra ukoliko se Belingem nađe u najboljem timu Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA