≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Leverkuzen je neuništiv: "Farmaceuti" ni posle 49 mečeva ne znaju za poraz, Roma bila na pragu senzacije

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Au, kakav meč...

  • 0
FK Bajer Leverkuzen Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajer Leverkuzena plasirali su se u finale Lige Evrope, pošto su u revanš susretu polufinala remizirali sa Romom 2:2. Izabranici Ćabija Alonsa su u prvom meču trijumfovali rezultatom 2:0, dok su u revanš susretu bili na rubu eliminacije jer su Rimljani imali dva gola prednosti.

Bajer je do finiša meča gubio od Rome 0:2, istim rezultatom kojim je pobedio u Rimu prošle nedelje, i delovalo je da će doživeti prvi poraz posle 48 utakmica u svim takmičenjima, ali je uspeo da izjednači na 2:2 u poslednjih 10 minuta i tako prođe u finale drugog po snazi evropskog takmičenja.

Golovima Leandra Paredesa sa penala u 43. i 66. minutu Roma je nadoknadila minus iz prvog meča, ali je Đanluka Manćini u 82. minutu postigao autogol i nagovestio plasman Bajera u finale, a "oreol nepobedivosti" klubu iz Leverkuzena sačuvao je rezervista Josip Stanišić u 90+7. minutu, pa je niz bez neuspeha produžen na 49 utakmica.

Bajer je plasmanom u prvo evropsko finale još od poraza od Reala u Ligi šampiona 2002. godine uspeo da ostane u trci za "triplu krunu". Klub iz Leverkuzena je već osvojiti titulu prvaka Nemačke, a uz finale Evrope igraće i finale Kupa Nemačke.

Sa druge strane, prolaz u finale je izborila i Atalanta. Tim iz Bergama je  posle 1:1 u Marselju pobedio Olimpik u revanšu 3:0 i tako stigao do istorijskog plasmana u finale nekog evropskog takmičenja. Heroj pobede Atalante bio je Ademola Lukman. Nigerijac je u 30. minutu postigao gol posle dodavanja Šarla de Ketelara, da bi u 52. minutu asistirao Mateu Ruđeriju za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je rezervista El Bilal Ture u 90+5. minutu.

Finale Lige Evrope igraće se 22. maja u Dablinu. Pobednik Lige Evrope imaće obezbeđeno mesto u Ligi šampiona naredne sezone. Bajer je to mesto već osigurao kao šampion Nemačke, dok Atalanta samo osvajanjem pehara može u Ligu šampiona preko Lige Evrope.

(Telegraf.rs)

Video: Fudbaleri Vojvodine oduševljeni posle Fjodorovog treninga: "Čast je slušati ovakvog čoveka"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA