Vreme čitanja: oko 2 min.

Bežao je iz Zvezde, vraćali ga sa aerodroma, danas radi za kladionicu i igra fudbal sa 38 godina

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napisao je i autobiografiju u kojoj je do detalja objasnio svoju karijeru

  • 2
Bernard Parker Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Kao reprezentativac Južne Afrike, Bernard Parker je te 2009. godine trebalo da bude veliko pojačanje Crvene zvezde u nameri da prekine dominaciju Partizana i vrati titulu na Marakanu!

Međutim, kao i mnogi igrači tada, i Parker se suočio sa problemima u Beogradu koji su bili usko povezani sa finansijskim stanjem u klubu. Ukratko, kao što sada igrači žele da dođu na Marakanu - tada su je izbegavali.

Parker je za Zvezdu odigrao 16 utakmica i postigao je šest golova, a ostaće upamćeno da je svojevremeno hteo da pobegne iz kluba, zajedno sa Mohamedom Avalom Isahom. Štaviše, iz kluba su ih bukvalno vratili sa aerodroma.

Bernard Parker i Mohamed Aval Isah Foto: MN Press

Već bili pred ukrcavanjem u avion za Frankfurt kada su ih sustigli predsednik Dobrivoje Tanasijević, sportski direktor Ilija Ivić i sekretar kluba Nemanja Filipović. Njih dvojica su bili nezadovoljni zato što nisu dobili nijednu platu po dolasku u klub, a odlazak je "isplaniran" posle razgovora sa svojim menadžerima.

- Radi se o dvojici mladih igrača, koji su u prvi mah nepromišljeno reagovali, ali su potom shvatili da je najbolje upravo za njih da nigde ne idu. Obećali smo im da će dugovi prema njima biti izmireni do kraja ove nedelje, što im je na nedavnom sastanku sa svim igračima rekao i Den Tana. Zajedno smo se vratili na „Marakanu”, a Isah i Parker su potom odvojeno trenirali pod nadzorom našeg pomoćnog trenera Siniše Gogića. Njih dvojica su noć proveli u svojim stanovima u Beogradu i očekujemo da danas nastave da ispunjavaju sve obaveze u klubu – rekao je za „Politiku” tada Nemanja Filipović.

Parker je po odlasku iz Zvezde igrao za Tvente, Panseraikos, i kajzer Čifse, dok je trenutno, iako ima 38 godina, član TC Galaksija. Doduše, doživeo je tešku povredu od koje se oporavlja i nije igrao ove godine.

Parker je 2023. godine objavio i autobiografsku knjigu pod nazivom "From a Shack to Destiny", odnosno na srpski prevedeno "Od kolibe do sudbine".

Ono što je svakako najzanimljivije kada je Parker u pitanju jeste to što je u avgustu prošle godine potpisao jak ugovor sa kladionicom "BoyleSports" i tako postao njihov ambasador.

- Želim da inspirišem druge da idu za svojim snovima bez obzira na okolnosti. Zato sam postao ambasador, jer su njihove ukorenjene vrednosti porodice i zajednice snažno u skladu sa mojim. Radujem se dugoj i produktivnoj saradnji sa ovim kladioničarskim brendom svetske klase i nadam se da ću im pomoći da povećaju svoje prisustvo i otisak u Južnoj Africi - rekao je Parker posle potpisa ugovora.

A posao ambasadora uključuje i analize i predikcije fudbalskih utakmica. Među poslednjima su bila polufinala LŠ, gde je tipovao da će PSŽ i Dortmund igrati 2:2, odnosno da će Real sa 2:0 dobiti Bajern.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srx

    10. maj 2024 | 09:01

    Baš sad žele da dodju, evo ne mogu da ih zaustave sve sami majstori fudbala trče da igraju za Zvezdu i to besplatno..

  • Max

    10. maj 2024 | 10:14

    A šta je sa isahom?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA