Vreme čitanja: oko 2 min.

Provocirao Zvezdu, posle se izvinjavao, sada je udario na čuvenog trenera: "Mrzim ga, ostao sam bez 230.000"

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vornok i dalje ne može da preboli potez Rafe Beniteza

  • 0
Stiven Vornok Foto: PAUL ELLIS / AFP / Profimedia

Bivši igrač Liverpula Stiven Vornok isprozivao je Rafaela Beniteza zbog načina na koji se bivši šef Redsa ponašao prema njemu, uoči finalne utamice Lige šampiona protiv Milana 2005. godine!

Liverpul je tada ušao u istoriju, jer su od 0:3 na poluvremenu stigli do 3:3 - pa na penale osvojili pehar! Ali bez Vornoka u timu, iako je nešto ranije dobio informaciju da će se naći među 18 igrača.

Govoreći u podkastu "Under the Cosh", Vornok je udario na Beniteza i njegov potez da ga povuče iz tima nazvao je "apsolutna sramota". Vornok je rekao svojoj porodici da rezerviše avionske karte za Tursku, pre nego što je izjavio da ga je Benitezov pomoćnik, Pako Ajestaran, pozvao da mu prenese tešku vest da je uprava napravila grešku u timu. On je dodao da više nije uključen u tim.

Prethodno je bio u sastavu za sve utakmioce, a na četiri je i nastupao tokom te kampanje.

- Bilo mi je teško jer sam navijač Liverpula, odrastao sam stojeći u Kopu i sve ostalo. Pomislio sam "Jebeno mrzim ovaj tim, kao što se dešava ovde". Bio sam ljut, bio sam tako ljut. Nisam mrzeo tim, mrzeo sam Rafu. Sedeo sam tamo i razmišljao: „Tako sam srećan zbog momaka, ali sam takođe sj**an načinom na koji su se stvari odigrale.

Stiven Vornok Foto: PAUL ELLIS / AFP / Profimedia

Vornok je dodao da zbog odluke menadžera da ga izostavi iz tima za finale Lige šampiona izgubio ogromnu sumu novca. On je naveo da će svaki igrač u timu od 18 igrača za finale dobiti bonus od 200.000 funti ako Liverpul pobedi. Da su izgubili, svaki od njih bi uzeo 100.000 funti.

Levi bek je odleteo u Tursku da gleda svoju ekipu kako igra sa tribina, ali je takođe tvrdio da je bio primoran da gleda pobedničku paradu oko svog rodnog grada na Skaj Sportsu.

Vornok je, inače, poznat i po tome što je pre nekoliko godina dao neprimerene izjave na račun Crvene zvezde koja je pobedila Liverpul. Tada je rekao da su crveno-beli u svom timu imali vodoinstalatere, mada se kasnije izvinjavao jer se "upecao" na šale na društvenim mrežama.

- Izvinjavam se ako sam nekog uvredio i pokazao nepoštovanje. Pročitao sam nešto za igrača koji je imao regularan posao pre nego što je došao u klub. Nisam shvatio da je u pitanju lažna vest. Očito ne treba verovati svemu što pročitate. Izvinjavam se. Lekcija naučena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA