≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fabregasova bajka na jezeru Komo: Španac kao vlasnik i trener vratio tim iz popularnog letovališta u Seriju A

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Anri prisustvovao istorijskom trenutku

  • 1
Sesk Fabregas - FK Komo Foto: Tiziano Ballabio/IPA Sport / ipa / imago sportfotodienst / Profimedia

Parma se vratila, a vratio se i Komo! Posle 21 godine čekanja tim iz Lombardije poznat po prelepom jezeru i arhitekturi grada uspeo je da izbori promociju u najviši rang italijanskog fudbala.

Za tako nešto bio im je dovoljan i nerešen rezultat u utakmici protiv Kozence (1:1) u 38. poslednjem kolu Serije B, a razloga za strepnju je i te kako bilo na poluvremenu.

Od 30. minuta kada je Đenaro Tutino probio led i mrežu domaćina, navijačima je kroz glavu prolazio sigurno najgori scenario. Direktan rival za drugo mesto Venecija vodila je na gostovanju Speciji, međutim sve se promenilo u drugom poluvremenu.

Ekipa sa nezvanično najlepšim dresovima na svetu je izgubila 2:1, dok je Komo promovisan u stilu i nije poražen, pošto je iskusni Simone Verdi poravnao rezultat sa bele tačke.

Sesk Fabregas je tako u svom prvom ozbiljnijem trenerskom poslu (trenutno asistent) postigao veliki uspeh i uspeo je da donese klubu petnaestu sezonu u eliti, u kojoj su debitovali 1949, a nisu je igrali od 2003.

Utakmici je prisustvavao i drugi manjinski vlasnik (Fabregas ima udeo takođe) Tjeri Anri i sa osmehom je proslavio podvig.

U polufinale baraža za Seriju A igraće direktno Venecija i Kremoneze, a rivale će dobiti posle mečeva Katancara i Breše, odnosno Palerma i Sampdorije.

U Seriju C ispali su Askoli, FeralpiSalo i Lećo, dok će u doigravanju igrati Ternana i Bari.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte snimak žestoke svađa Natha sa klupom Vojvodine: Smirivalo ga pola tima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA