Vreme čitanja: oko 2 min.

Albert Nađ: "Bilo bi lepo da i kao trener uđem u Ligu šampiona..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekadašnji vezista je bio u Humskoj kada su ostvarena oba plasmana u najelitnije takmičenje u Evropi

  • 13
Albert Nađ Foto: FK Partizan

Partizan će u okviru 5. kola plej-ofa Superlige Srbije odmeriti snage sa ekipom Mladosti iz Lučana, a taj meč na programu je u nedelju od 16.30 časova na stadionu u Humskoj.

Pre pomenutog susreta svoje izlaganje imao je trener crno-belih, Albert Nađ, koji je pomenuo i takmičenje u Ligi šampiona naredne godine. Nađ je bio u timu koji je 2003. godine izbacio Njukasl, da bi 2010. godine bio koordinator za sportska pitanja i zajedno sa Aleksandrom Stanojevićem napravio tim tim koji se plasirao u elitu.

- Tada sam bio u upravi, sada sam trener, politikom kluba se ne bavim. Kada sam izašao 2015. godine iz kluba, sam sebi sam rekao da me politika ne interesuje jer sam se opredelio za trenerski posao i krenuo od najniže stepenice - vodio sam školicu fudbala, pa sam išao na B licencu, vodio Rakovicu, pa kod Save Miloševića bio 5-6 pomoćnik, pa sam sticajem okolnosti dobio priliku posle Lazetića bio pomoćnik Gordanu. Bilo bi lepo da i kao trener uđem u Ligu šampiona i zaokružim jednu stvar - igrač, rukovodioc i trener.

Upitan je i da li je to realno za očekivati.

- Šta je u životu realno? Ako je sudbinski vezano da to ostvarimo - mi ćemo ostvariti. Da li imamo dovoljno kvaliteta? Ja ću se vratiti na utakmicu sa Njukaslom, gde smo imali dobru ekipu. Igrali smo protiv protivnika koji je po svim segmentima bio jači i bolji od nas.Bili smo uvereni u sebe, ali smo otišli tamo kao jaganjci na klanje jer su nam svi predviđali poraz. Ako se sećate, tu su apostrofirali Tariba i mene svi igrači kako smo im ulivali samopouzdanje. Posle prvog meča i pored negativnog rezultata sam bio uveren da ulazimo u Ligu šampiona. Ako pitate iz kog razloga, na samom terenu sam video da nisu toliko bolji od nas i napravili smo rezultat koji se poštuje. Ranijih godina je mnogo teže bilo ući u Ligu šampiona jer si igrao utakmicu sa 3-4 iz lige petice, a sada je olakšica jer igraš sa klubovima u tvom rangu - rekao je Nađ.

(Telegraf.rs)

Video: Gol koji je Zvezdi potvrdio titulu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA