Vreme čitanja: oko 4 min.

Dudić nakon poraza prokomentarisao odnos sa Milojevićem, pa poručio: "Voleo bih da vodim Radnički u Evropi"

S. J.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zanimljiva izjava Dudića

  • 2

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Radničkog iz Kragujevca sa 3:2, u okviru petog kola plej-ofa Superlige Srbije.

Tim povodom, za medije je nakon meča govorio trener gostiju, Feđa Dudić, koji je istakao da je ipak zadovoljan igrom svog tima.

- Moram da kažem da sam ponosan na momke, na koji način smo odigrali utakmicu kako smo odigrali. Zvezdu smo faktički poslednjih 15, 20 minuta prisilili da se brani, i da zadržavaju, da Glazer izbije zadnjih četiri, pet lopti, i zato moramo biti ponosni. Pre svega moram da čestitam Zvezdi, bili su bolji, zaslužena pobeda, radi prvog poluvremena. Jer, ponovo smo došli tu, kako bih rekao, opčinjeni veličinom Marakane, pojedini igrači, i onda uđemo, faktički sami sebi neke golove damo. Međutim, kako je krenulo, dobro je i završilo - počeo je Dudić.

I pored poraza, zadovoljan je...

- Ovo što smo mi napravili zadnje dve utakmice, nikad ne treba svakog poraze ali moramo biti ponosni na ova dva poraza, jednostavno upali smo sa dve najbolje u Partizan ekipe u Ligi i pokazali da u gostujućem terenu sa ovakvim ekipama možemo da igramo dobro, pre svega da trčimo dobro. Mislim da danas smo parirali u tom segmentu fizike i zvezde do zadnje minute i kažem još jednom, okrećemo se četvrtku, za nas utakmica ne godine, ne sezone, za neke utakmice života. Probaćemo se dobro odmoriti, definitivno bila je  potrošnja ove dve utakmice ali nešto smo ih sačuvali, nešto smo odmorili, malo smo rasporedili neku minutažu tako da će noć nekih svežih igrača.

- Još jednom, čestitite Zvezdi na pobedi radu prvog poluvremena. Na moje momke, zaista sam ponosan. Ovo kako mi predstavljamo, nismo odustali i danas, iako su i očekivali da ćemo doći ponovo na Marakanu, parkirati autobus, da smo izgubili prvo u 5-0, ne, mi smo došli ponovo igramo svoju igru, kada smo god mogli da pritisnemo, pritisnuli smo, kada smo god mogli da izađemo iz poseda kroz pas, izašli smo, pogotovo je to bilo drugo poluvreme vidljivo, tako da zaista nemamo... Ovo je ono, kad kažemo neki poraz koji ti padne lako, ovo je taj poraz od kojeg sigurno naučiš dosta i od kojeg narasteš kao ekipa. Pozivam navijače da nam u četvrtak dođu, u 17 sati, možda, ne znam, u istoriji kluba, najvažnija utakmica za Kragujevac, za Radnički, znam da će to prepoznati, evo i posle radnog je vremena, i da napunimo kao što smo napunili u Kupu, a mi ćemo sigurno se bolje predstaviti ovaj put i ako Bog da, da će biti drugi rezultat što će biti ponovo za nas.

Crvena zvezda - Radnički 1923 Foto: MNPress

Navijači su ponovo bili na nivou...

- Oni meni skandiraju već 3-4 meeseca koliko sam tu, u stvari od prve polu sezone ja sam zaista zahvalan za sve, oni su zahvalni na ono što vide kako ja prezentujem Radnički, kako se borim za ovaj klub, kako ga dostojanstveno predstavljam i to je jedna hemija koja se stvorila vrlo brzo. Hvala im za sve, da se ne ponavljam, da ne bude ono kao uvlačim se navijačima, oni znaju šta ja mislim o njima i hvala im još jednom na to, pozivam još jednom da dođu u četvrtak i ako Bog da, da nam pomognu da ostvarimo željeni cilj. Da pogledamo celu ligu, mislim zaista da smo mi to zaslužili, ovoj sezoni je kao neka pepeljuga koja se dizala iz svega, ako ćemo nazvati nekoga da treba biti "happy end" i taj neki stvar, mislim da je to definitivno Radnički. Drago mi je kad priđu i igrači Zvezde koji čestitaju, bez obzira što se napravi neka bezvezna glupa, neka fama koja nema veze sa vezom, ja zaista poštujem pre svega i ovaj klub i veličinu i sve ovo što pravi, ali veliko je bilo kad su prišli, kad su rekli svaka vam čast da ste došli, da ste došli da igrate na ovaj način, da se ponašate na ovaj način, retko ko dođe ovde, većinom se brane ekipe i to je za mene sigurno i za moje igrače važno.

Prokomentarisao je i odnos sa Vladanom Milojevićem nakon situacije koja je viđena nedavno...

- Dobro pozdravili smo se samo. Nismo pričali na tu temu, prišao je korektno pozdravio se, ja sam prišao na kraj utakmice i čestitao sam, rekao sam onom jednom obraćanju, treba pogledati celu emisiju i videti šta sam ja govorio na toj utakmici Evo neki dan čini mi se ili kad je prekjuče, Albert Naić ponovio moje neke reči koje sam ja tada rekao, ja sam zaista pričao objektivno onako kako jeste, ta neka stvar što je zasmetala, ok, ali mislim da nije bilo nikakve zle krvi i ja sam sa tim stavio tačku na i rekao sam nećemo da vidimo "realiti", ovo je naša prezentacija, treba da se poštuju Radnički odnos na onako kako igra, a mi Zvezdu svakako poštujemo za sve ono što pravi Srbiji.

Dotakao se i želje da vodi Radnički u Evropi...

- Naravno, sigurno da je to moja želja da izađemo u Evropu i naravno,ako izađemo u Evropu sešću sa rukovodstvom kluba videti da li smo spremni da nastavimo saradnju sa moje strane, postoji želja i sigurno da je to mojoj karijeri bilo bi još jedan veliki pored Veleža, vođenje u Evropi, vodite Radnički, jer pogotovo kad uzmemo to su ipak klubovi koji u tom trenutku... Evo Radnički nisu bili potencirani i projektovani za to nešto, onda je to sigurno još jedan veći uspeh koji ne može se opisati zaista rečima - podvukao je Dudić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    12. maj 2024 | 21:56

    Dudiću, izjava nije bila korektna. U čitavoj emisiji si to više puta rekao! Da li je imalo smisla da bilo šta komentarišeš i osporavaš taj meč, a bilo je 5-0? Da li ima smisla kolegu kritikovati, tačnije potcenjivati na način na koji si ti to uradio? Zamisli, ali izjava u stilu, da Zvezda ima toliko bolji tim od svih ostalih da bi trebalo da protiv svakog tima vodi sa 3-0, a da onda bi kao vi pokucali na vrata svlačionice i "zamolili" Zvezdu da malo popusti u drugom poluvremenu i podigne nogu sa papučice gasa! Da si realan i dobronameran, trebalo je da se najpre izviniš, pa sve ostalo! O tvojoj "objektivnosti" govori i to kada si na Kalinićevo pitanje o povlašćenosti Sarajeva (kada si tamo bio trener) to oštro demantovao i da je povlašćen Borac!!! Zamisli Borac! Evo reći ću, SRAM TE BILO!

  • Lik

    12. maj 2024 | 22:09

    Ja bi voleo da imam krila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA