≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priveden sa Tijanom Ajfon, sada sudi finale Lige šampiona: Velika čast za arbitra sa ovih prostora

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

UEFA odredila

  • 4
Slavko Vinčić Foto: Anke Waelischmiller/Sven Simon / imago sportfotodienst / Profimedia

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) u ponedeljak je odredila sudije za finala evro-kupova u sezoni 2023/24, a čast da deli pravdu u duelu za titulu Lige šampiona dobio je Slovenac!

Slavko Vinčić će 31. put u karijeri biti na centru igrališta u susretu elitnog takmičenja, a prvi put će pravdu deliti u duelu za pehar, koji će na Vembliju odigrati Real Madrid - Borusija Dortmund.

On je ove godine već delio pravdu na pet susreta u LŠ, poslednji put u revanš susretu četvrtine finala između Borusije i Atletika završenom pobedom "milionera" 4:2.

Podsetimo, pre četiri godine u maju 2020. Vinčića je uhapsila policija Republike Srpska zajedno sa još 35 lica, kod kojih je pronađena veća količina narkotika i oružja. Kasnije se ispostavilo da se on samo našao tu na zabavi i da nema nikakve veze sa bilo kojim pronađenim predmetom i supstancom.

Mediji u Republici Srpskoj su tada isticali da je na zabavi prisustvovala i srpska starleta Tijana Ajfon, koja je takođe uhapšena.

Finale Lige Evrope i okršaj Bajera iz Leverkuzena i Atalante u Dablinu poveren je Rumunu Ištvanu Kovaču, dok će završni meč Lige konferencije između Olimpijakos i Fiorentine u Atini suditi Portugalac Artur Soareš Dijaš. Finale Lige šampiona za žene i meč Barselone i Liona u Bilbau sudiće Rebeka Velč iz Engleske.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Intera iz Srbije putovali 15 sati do Istanbula

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA