Vreme čitanja: oko 1 min.

Zajednička odluka Partizana i Brazilca: Saldanja je na prodaju!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ali, tek posle kvalifikacija za Evropu, s čim je i sam fudbaler saglasan

  • 10
Igor Duljaj, Mateus Saldanja Foto: MN Press/Marko Metlaš

Najbolji strelac Partizana i Superlige Srbije - Mateus Saldanja, projektovan je za prodaju narednog leta i to nije nikakva tajna, ali je klub iz Humske odlučio da se eventualni transfer realizuje tek na kraju prelaznog roka, odnosno posle evropskih kvalifikacija, saznaje Telegraf. Sa navedenim se složio i sam Saldanja, jer želi da pomogne timu na putu ka grupnoj fazi koje god od tri takmičenja bilo u pitanju.

Čelnici kluba su početkom sedmice već saopštili odluku Saldanji, koji se i ovoga puta, baš kao i protekle zime kada je na stolu imao io odbio nekoliko višemilionskih ponuda, složio da ostane i pomogne Partizanu.

Naravno, takav scenario će koristiti i samom napadaču, pošto je dobar deo proleća propustio zbog povrede zadnje lože butnog mišića, potom i oporavka koji je samo fanatičnom upornošću skratio sa prvobitno predviđena četiri na dva meseca.

Iako je pauzirao od 17. februara do 20. aprila, uz kraći prekid početkom marta od nekoliko dana u kojima je sa "pola noge" odigrao derbi i postigao važan gol, Saldanja je ostao na čelu liste strelaca Superlige Srbije, te za njega i dalje postoji veliko interesovanje.

Tim pre što je u prošlom kolu protiv Mladosti iz Lučana postigao 17. gol u sezoni, uz pet asistencija, što ga čini jednim od najkorisnih igrača tima i cele lige.

Podsetimo, Saldanja je prošle zime bio najtraženiji fudbaler Partizana, koji je na stolu za Brazilca imao ponude u rasponu od šest do deset miliona evra i sve su odbijene, jer su i klub i igrač smatrali da je prerano za transfer i želeli da se bore za trofeje.

Ukoliko se kockice poklope, crno-beli će sigurno profitirati od napadača narednog leta, ali će pre toga maksimalno iskoristiti njegov kvalitet na putu do Evrope.

(Telegraf.rs)

Video: Najmlađi Grobari preskakali u ložu zbog selfija sa Saldanjom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    14. maj 2024 | 13:53

    Ostaviti samo jednog koji ce ugasiti svetlo i staviti katanac🤣🤣

  • Losmi

    14. maj 2024 | 13:28

    Znaci ova uprava ostaje do daljneg..tuga

  • Baxter88

    14. maj 2024 | 13:40

    Auuuu bas steta covece a svi mislili ostace da se bori za titulu koju nisu videli 7 god i nece mozda jos toliko....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA