Vreme čitanja: oko 1 min.

Mančester siti ima sve u svojim rukama! Građani "preslišali" i Totenhem, meč lopta za titulu protiv Vest Hema

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni Pevci nisu uspeli da zaustave Siti i tako pomognu svom najvećem rivalu Arsenalu

  • 1
Erling Haland Foto: Tanjug / AP

Ništa od pomoći najvećem rivalu. Totenhem nije uspeo da učini uslugu Arsenalu i da na svom terenu savlada Mančester siti, tako da će u poslednjem kolu Premijer lige u nedelju Građani imati šansu da pred svojim navijačima na "Etihadu" osvoje novu titulu šampiona Premijer lige - 0:2 (0:0).

Posle prvog poluvremena koje je proteklo bez golova, a tokom kojeg je najveću šansu imao Fil Foden kojeg je izblokirao Dragušin u poslednjem momentu, u drugom je usledio još veći zalet Građana.

Kevin de Brujne je sve otvorio svojim udarcem, potom se na sve nadovezao i Son na drugoj strani, a u 51. minutu je pao prvi pogodak.

Strelac je bio niko drugi do Erling Haland, koji je uspeo da iskoristi odličan pas koji mu je poslao De Brujne i da zatrese mrežu rivala. Nisu lepo iskomunicirali igrači defanzive Totenhema, pa su Građani to umešno iskoristili.

Pokušao je da uzvrati Totenhem preko Kuluševskog i Sona, ali je na kraju stigla brutalna kazna i to baš minut pred nadoknadu. Sudija Kristofer Kavano pokazao je na belu tačku i penal za Građane, a ulogu sigurnog realizatora preuzeo je Haland, koji je lako smestio loptu u mrežu.

Siti će tako biti šampion, ako u poslednjem kolu kod kuće savlada Vest Hem ili barem izjednači rezultat Arsenala, koji se sastaje sa Evertonom, takođe na domaćem terenu.

Sve utakmice poslednjeg kola Premijer lige igraju se u nedelju, 19. maja od 21.00 časa.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl u Ivanjici: Fudbaler Javora dao gol makazicama i oduševio navijače

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA