≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Saznajemo! De Medina napušta Partizan: Štoper poručio da ne želi da igra na oranicama u Srbiji

Vreme čitanja: oko 3 min.

Fudbaler ima opcioni ugovor 1+1 godinu, ali nastavak saradnje neće biti aktiviran na obostrano zadovoljstvo

  • 15
Natan De Medina Foto: FK Partizan

Još tokom pauze u zimskom prelaznom roku Frank Kanute je precrtan iz planova Partizana i to mu je direktno saopštio bivši trener crno-belih Igor Duljaj, a njegovim putem će, čim se sezona okonča, takođe i Natan de Medina, saznaje Telegraf.

Belgijski defanzivac je još pre mesec i po dana obavio razgovor, takođe sa Duljajem, i najavio da ne želi da ostaje u srpskom fudbalu sve i da se njegov status promeni.

Kao razloge Medina je naveo očajne terene i ambijent na mečevima u Superligi, u kojoj velika većina klubova nema osnovne uslove za bavljenje sportom, odnosno fudbalom, a tribine su mahom potpuno prazne.

Igrač je napomenuo da nije u mogućnosti da motiviše sebe kada vidi "oranice" na kojima se igra, te ruinirane stadione, navodeći da će na kraju sezone napustiti Partizan, iako opciono ima ugovor još godinu dana (godina plus godina).

Takođe, istakao je da neće praviti nikakve probleme na treninzima, da će profesionalno odraditi sezonu do kraja i krenuti svojim putem. Aktuelani trener Albert Nađ takođe se bavio "temom Medina" pred utakmicu sa Mladošću iz Lučana, istakavši da ga igrač u prethodnom periodu zalaganjem na treninzima nije ubedio da je zaslužio šansu, iako je jasno da je imao iskustva u Belgiji i Holandiji.

Ruku na srce, izuzimajući kapitena Svetozara Markovića, a shodno onome šta su (ili nisu) pokazivali i prikazivali preostali centralni defanzivci u timu, možda je Medina i zaslužio priliku. Jer, na zimskim pripremama se videlo da poseduje određeni kvalitet, snagu i brzinu, posebno pas iz poslednje linije, uz pomalo ležeran stav i čudnjikav karakter, koji verovatno i "odbija" trenere.

Po povratku sa Kipra Belgijanac je imao i nesreću u privatnom životu, ugizao ga je pas za lice, te je morao na pauzu zbog primanja tetanusa, iako je bio planiran da igra u tandemu sa Markovićem u prvom prolećnom kolu. Da se tada našao na terenu, možda bi njegova i Partizanova priča danas bile drugačije, a ovako je statistika ostala na dva odigrana meča za sezonu i to oba u Kupu Srbije, bez debija u Superligi.

Kad noćni život dođe glave...

Frenk Kanute Frank Kanute; Foto: FK Partizan

Što se pomenutog Franka Kanutea tiče, njegova sudbinu u Humskoj možda najbolje opisuje stih iz narodne pesme "Zanela me svetla velikoga grada", jer nije ni prvi ni poslednji fudbaler, sportista koga je noćni život Beograda "pojeo" i koštao većih dometa i boljeg utiska među navijačima.

Posle vrlo dobrog početka, kada se sjajno dopunjavao u tandemu sa Kristijanom Belićem i pokazivao kvalitet, počeo je da upoznaje čari prestonice, a, kako naš narod kaže: "brz novac i lake ženske nikad ne izađu na dobro".

Duljaj je, kada su oscilacije postale očigledne, pokušao da ga trgne razgovorima, upozorenjima, da ga vrati na pravi put, ali nije pomoglo. U smiraju jeseni se i povredio, te nije prošao zimske pripreme.

Rekosmo već, još pre toga mu je predočeno da je prekobrojan i da traži novu sredinu, te je angažovan Leonard Ovusu, dok je Kanute potpuno pao u drugi plan. Nije uspeo da se snađe u zimskom prelaznom roku, iako je imao nekakve razgovore sa klubovima sa istoka, pa je ostao tokom proleća i korišćen je samo kada je "voda došla do grla", no, ubrzo se vratio u senku.

Klub iz Humske je sve to prošle zime planski uradio, ali Nađ nedavno nije mogao konkretno da odgovori na pitanje o Kanuteu na jednoj od konferencija za medije, jer naprosto nije dovoljno učestvovao (ili ga nisu previše zanimali) u svim navedenim događajima. Sada je "bačen u kavez sa lavovima" i verovatno ima potpuno drugačiju percepciju, daleko veći pritisak i odgovornost. A, Partizan "jede žive ljude", pogotovo kad kola idu nizbrdo...

(Z. Ivković)

Video: Pogledajte prvi gol Partizana u Lučanima: Natho kao pokretač crno-belih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA