≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drugoligaš osvojio Kup u komšiluku i predstavljaće zemlju u Evropi: Najlepša fudbalska bajka ove godine!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin nije uspeo da pomogne prvoligašu

  • 1
FK Korvinul Hunedoara Foto: Anca Tepei / imago sportfotodienst / Profimedia

Prelepa fudbalska priča ispisana je u Rumuniji ove srede. Tamošnji drugoligaš Korvinul iz Hunedoare osvojio je prvi trofej u 103 godine dugoj istoriji kluba pobedom protiv Ocelula nakon boljeg izvođenja penala u finalu Kupa Rumunije! Tokom 120 minuta igre bilo je 2:2.

Klub koji je 1982. godine bio treći u Rumuniji, a najviši rang nije igrao od 1992. je tako sebi obezbedio izlazak na evro-scenu i igraće prvu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope!

Ovo se ne događa prvi put, pošto je sličnu situaciju imao i engleski Vigan, francuski Gengam ili austrijski Pašing, kao i Visla iz Krakova u Poljskoj ove sezone, ali je situacija jedinstvena zbog jedne stvari. Naime, njima je zabranjen ulazak u Superligu Rumunije, iako su svojim plasmanom u drugoj diviziji obezbedili baraž (treće mesto), pošto je po tamošnjim pravilima samo privatni klub dobrodošao u elitu.

Kako Korvinul finansira opština Hunedoara, oni će i naredne godine igrati drugoligaški fudbal, dok je u Superligu osim prve Uniree Slobocije ušla i Glorija Buzau, a Mioveni i Čiksereda će igrati u baražu.

Što se tiče samog meča, za goste iz Galacija je dva gola postigao srpski fudbaler Anes Rušević, međutim Marijus Koman i Antonio Manolake su dva puta poravnavali rezultat. Duel je otišao na penale, a tamo je bilo 3:2, pošto su čak tri fudbalera Ocelula bila neprecizna.

Duel je odigran u Sibinju, a nama ostaje da vidimo kako će se Korvinul snaći na evro-sceni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 4-3-2-1

    16. maj 2024 | 09:42

    Lozana iz Švajcarske je takođe kao drugoligaš igrala Ligu Evrope,tada zvanu UEFA Liga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA