≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Torino slavi Dušana Vlahovića: Juventus osvojio petnaesti trofej Kupa Italije!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slaviće "stara dama" celu noć!

  • 0
FK Juventus Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Juventusa osvojili su svoj petnaesti trofej Kupa Italije u istoriji pošto su na stadionu "Olimpiko" porazili Atalantu sa 1:0 i to pogotkom srpskog internacionalca!

Pravo je čudo kako je Marko Karneseki samo jednom kapitulirao i kako je Matija Perin ostao nesavladan, pošto je torinska "stara dama" odigrala možda i najbolji meč u završnici sezone i tako prekinula seriju od čak šest mečeva bez pobede, dok je nominalni domaćin u završnici propustio velike prilike

Trenutak odluke dogodio se u četvrtom minutu, kada je Andrea Kambjaso fenomenalno uposlio Dušana Vlahovića, a on izdržao igrače na svojim leđima i poslao loptu pored golmana. Na taj način je ispisao i istoriju i učinio nešto što niko nije 64 godine.

Do pauze nije bilo većih šansi, a onda je u nastavku ponovo Vlahović bio u centru pažnje. Najpre u 54. minutu kada je probao da iznudi penal, zatim u 72. kada je još jednom zatresao mrežu i propisno ga proslavio. Ipak je morao da se smiri jer je prethodno bio ofsajd.

Do kraja okršaja je Juve imao najpre sreće nakon stative Ademole Lukmana u 79, a onda je u 84. i prečka bila saveznik jedne od ekipa, ovog puta iz Bergama posle snažnog udarca Fabija Miretija.

U četvrtom minutu nadoknade Matija Perin je bio junak i odbranio je udarac Edersona iz neposredne blizine. Ubrzo je zbog žustrog prigovora isključen i trener Juventusa Masimilijano Alegri, ali to nije mnogo bolelo ekipu, koja je sezonu spasila i peharom, kao i plasmanom u Ligu šampiona.

Atalanta će do kraja sezone igrati u finalu Lige Evrope protiv Bajera iz Leverkuzena i boriće se za plasman u Ligu šampiona i kroz Seriju A.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf na finalu Kupa u Italiji: Vlahović i Kostić igraju za trofej, ovako izgleda delić atmosfere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA