≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Seltik je i dalje dominantna sila Škotske: Kelti podigli 54. trofej šampiona!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velikih 5:0 za kraj

  • 0
FK Seltik Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Seltika osvojili su 54. šampionski trofej pobedom protiv Kilmarnoka u gostima od čak 5:0, čime su samo potvrdili trogodišnju dominaciju škotskim fudbalom. Nije ih poremetilo ni to što nisu igrali na domaćem terenu, niti domaćin koji je bio motivisan da potvrdi svoje mesto u Ligi Evrope.

Stadion koji smo imali priliku da posetimo tokom ove godine će narednih dana biti obojen slavljeničkim bojama, pošto su Adam Ajda, Daizen Maeda, Džejms Forest i Met O'Rajli dva puta pogađali za veliku titulu.

Seltik je došao nadomak najvećeg rivala Rendžersa kada su u pitanju titule, pošto "policajci" trenutno imaju 55. Te 2011. godine odnos je bio 54-42 u korist Rendžersa!

FK Seltik Foto: Tanjug / AP

"Zeleni" su u aktuelnoj kampanji u četiri duela tri puta porazili ljutog protivnika uz jedan nerešen rezultat, pa nema nikakve dileme da li su ovaj pehar zaslužili.

Kolo pre kraja prvenstva zna se da će Harts biti treći, Kilmarnok četvrti, a Sent Miren peti, dok će u niži rang sigurno Livingston. Ko je putnik u plej-of za opstanak znaćemo posle narednog kola. Dandi junajted se već vratio u Premijeršip.

(Telegraf.rs)

Video: Navijač Seltika, a nosi šal sa Zvezdinim i Rendžersovim obeležjima: Hit razgovor na ulicama Glazgova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA