≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gajić i Zdjelar ostali bez velikog finala Kupa: Zenit preko penala izbacio CSKA

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neefikasan meč rešen sa bele tačke

  • 1
FK Zenit - FK CSKA Foto: Mikhail Kireev / Sputnik / Profimedia

Komplikovani sistem Kupa Rusije konačno je "razmršen" u sredu, pošto je odigran revanš drugog "malog" finala, a u veliko finale je prošao klub koji je poslednjih godina dominantan u Rusiji. Zenit je posle 0:0 tokom 90 minuta igre na "Gazprom Areni" 1:1 iz Moskve nedavno, bio bolji izvođač penala od CSKA.

Drugi duel finala takozvane staze Premijer lige Rusije bio je vrlo skroman, sa izuzetno malim brojem udaraca i ekipe su uglavnom više brinule da njihova mreža ostane netaknuta.

U takvom odnosu snaga bilo je očekivano da penali odluče pobednika, što se na kraju i dogodilo. Anton Zabolotnji je jedini promašio za CSKA u trećoj seriji, pa je Zenit zahvaljujući uglavnom preciznim hicima stranaca slavio sa 5:4.

Za goste su nastupila i dva srpska fudbalera, svih 90 minuta Saša Zdjelar i do 63. Milan Gajić.

Ekipa iz Sankt Peterburga će za šesti trofej Kupa, prvi od 2020, drugog juna igrati sa Baltikom iz Kalinjingrada na "Lužnjikiju". Imaće veliku ulogu favorita, s obzirom da će za rivala to biti najveći meč u istoriji kluba, a treba imati u vidu i da se Zenit nalazi u borbi za titulu, dok je protivnik u grčevitoj borbi za ostanak u najvišem rangu takmičenja.

Baltika je u finalu staze Regiona pobedila Spartak iz Moskve 1:0 na svojoj "Rostek Areni" golom Kevina Andradea.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte gol mladog igrača Zvezde protiv Zenita

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA