≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nađ o lošem skoru protiv Čuke: "Možda im Partizan leži, a možda imaju i veću motivaciju protiv nas"

Z. I.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Trener Partizana veruje u uspeh svoje ekipe i rušenje neugodne tradicije na Banovom brdu u poslednjih nekoliko godina

  • 4
Albert Nađ Printskrin: Youtube/FK Partizan

Trener Partizana Albert Nađ održao je konferenciju za novinare pred meč 36. kola Superlige protiv Čukaričkog, koji se igra od 18.30 na Banovom brdu i ističe da je ovo prvi od dva meča u kojem njegov tim ima imperativ pobede, kako bi sačuvao drugo mesto u odnosu na večitog rivala.

- Ovo je jedno od finala, kao i prethodnih pet utakmica, koje su za nas bile finala. Idemo da igramo protiv ekipe koja ima pozitivniji skor u odnosu na nas u poslednje vreme. Poslednji put smo izgubili od njih dva puta prošle sezone, pa smo završili na četvrtom mestu. Ove utakmice su nam bitne i biće nam teško na Brdu koliko mi dozvolimo da nam bude teško. Igramo protiv disciplinovane i dobre ekipe, ali verujem da možemo da napravimo rezultat. Nisam bio zadovoljan bio igrom protiv Lučana, a imali smo rezultat u odnosu na meč u Kruševcu, gde smo igrali dobro, a nismo dobili rezultat. Čukarički se bori za Evropu, ali mi znamo koji je naš cilj - istakao je Nađ, koji je pokušao da objasni šta je razlog amplituda kod njegovih igrača.

- Ono što ste pričali, tu postoji psihološka barijera, nema zašto da imaš strah, ali imaš grč zbog tog rezultata, ako ga ne daj Bože ne ostvarimo. Oni su profesionalci, treba da veruju u sebe i mi u njih, treba da izađemo kao na meč sa Napretkom, ali treba da obratimo pažnju na tranziciju Čukaričkog, koji je možda i zaslužio da pobedi tada, kada smo mi u dubokoj nadoknadi izjednačili.

Nađ je više puta hvalio golmana Jovanovića, za koga veruje da može da ima mesta na spisku za EURO kao četvrti golman.

- Jovanović nam je doneo mnogo bodova i neke rezultate koje smo ostvarili. Uvek pričamo, ali mora da se arhivira šta je bilo, dolazi naredna utakmica, gde moramo da ostvarimo rezultat. I oni su svesni da nismo u meč sa Lučanima ušli kao sa Napretkom, svesni su situacije u kojoj se nalazimo i da su nam pobede preko potrebne u naredna dva meča.

- Ja smatram da za Jovanovića ima mesta na spisku, ne želim da utičem na selektora Piksija, ali ako se vode četiri golmana, lično koga bih ja vodio su ova tri golmana koja su bila, Rajković, Petrović i Milinković Savić, a Jovanovića bih uz njih zvao.

Nađ ističe da neće pratiti rezultat utakmice iz Lučana gde igraju Mladost i TSC u isto vreme.

FK Partizan-FK TSC Foto: MN Press/Marko Metlaš

- Ja lično ne, a ni oni koji budu igrali neće pratiti, niti oni na klupi, sve zavisi od nas, imamo dva boda prednosti. Naravno da bi bilo dobro da pobedimo, a TSC ne, pa da bude lakše, ali širom Evrope se igraju utakmice gde se sve odlučuje u poslednjim sekundama, moraju i oni da se naviknu na to.

Partizan će i na ovom meču biti bez kapitena Svetozara Markovića.

- Nije u kombinaciji, ne trenira sa nama, ne očekujem da će biti spreman ni za poslednje kolo, kako sada stvari stoje.

Nađ je pokušao da objasni zbog čega Partizan ima loš skor na Banovom brdu u poslednje vreme.

- Probaćemo da srušimo tu tradiciju koja nije lepa za nas kao Partizan. Suočavamo se sa ekipom kojoj možda ležimo kao tim, a možda imaju i veću motivaciju protiv Partizana, što ja sumnjam, jer igraju za bodove i za sebe. Imali su zasluženo neke rezultate koje su igrali.

Pošto je tokom karijere igrao i za Čukarički, Nađa su novinari pitali da li će biti pomešane emocije.

- Ja emocije imam prema samo jednom klubu, to sam pokazao i kada sam se opraštao u Čukaričkom, kada sam skinuo dres i ispod imao crno-beli dres. To je klub koji mi je sve učinio i kojem pokušavam da vratim koliko mogu. Svesni smo da mnogi nećemo nikada da vratimo Partizanu koliko nam je dao. Pokušavam da emocije suzdržim u mnogim situacijama, jer kada si pod emocijama može da te ponese.

Novinari su apostrofirali Đorđa Ivanovića kao jednog od glavnih igrača Čuke.

- Đole je jedan od ključnih igrača Čukaričkog, ali nije samo on Čukarički, ima mnogo mladih igrača koji su vredni pažnje, treba razmišljati o potezima koje mogu da nam naprave, mislim da smo napravili dobru analizu, kada se dobro braniš možeš i lakše da ih ugroziš.

Nađ ističe da ga raduju golovi svih igrača, a posebno je istakao Saldanju kao ključnog igrača.

- Raduju golovi svih igrača, da se vratimo na Napredak, imali smo niz šansi, moramo da shvatimo da Saldanja je dva meseca bio van ekipe, imamo taj problem, ali on je toliko bitan za Partizan, veliki potencijal i igrač za lige petice, narednih godina možemo da ga gledamo u nekom od klubova.

Trener Partizana je naglasio i da još nije iskristalisao tim i da će odluku doneti tokom večeri.

- Ima tu nekih stvari koje razmišljamo, još nismo odlučili koji tim će se suprotstaviti, pokušavamo da dođemo do informacije, ali svi sem Kanutea i Svete Markovića su nam na raspolaganju. Imamo neke planove, pa ćemo probati da donesemo odluku tokom noći.

(Telegraf.rs)

Video: Albert Nađ zadovoljan posle remija: Nismo imali ovoliko šansi poslednjih 5 utakmica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA