≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo ima samo u Srbiji! Bore se za 1. Evropu u istoriji kluba, a navijači odlučili da bojkotuju meč

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iznenađujuća odluka Crvenih đavola

  • 9

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca i Vojvodine igraju izuzetno bitan meč u kojem se obe ekipe bore za Evropu.

Ovo je za Kragujevac istorijski meč, jer ekipa ima priliku da prvi put u istoriji igra u Evropi. Dovoljno je da pobedi ovaj meč i obezbediće kvalifikacije za Ligu konferencija, bez obzira na ishod poslednjeg kola, pošto imaju dva boda prednosti u odnosu na Vošu.

Ipak, u slučaju pobede Vojvodine, mogli bi da ispadnu iz trke u odnosu na rezultate Vojvodine i Čukaričkog i više ne bi bilo sve u njihovim rukama.

Meč za istoriju kluba koji postoji 101 i nikada nije igrao takmičenje pod UEFA okriljem. Svojevrmeno je Radnički igrao Mitropa kup, koji nije bio pod okriljem UEFA, tako da zvanično takmičenje navijači Radničkog nisu videli od kako postoji njihov klub od 1923. godine.

I šta se onda desi? Kada očekujete da stadion bude krcat, da se traži karta više, dobijete situaciju da na tribinama ima više praznih mesta, da je kiša oterala mnoge "verne navijače", a dok su oni najverniji, Crveni đavoli, odlučili da bojkotuju ovaj istorijski meč sa svoj tim?!

Razlog? Žele da se fudbal igra vikendom! Umesto krcate tribine, na južnoj tribini je istaknut transparent "Fudbal vikendom".

U redu, možda i može da se kaže razuman zahtev, da se fudbal ne igra vanredno i širom Evrope radnim danima. A tamo imamo krcate tribine, kada god da se igra meč.

Jasno je da ne možemo da se poredimo sa zemljama u kojima imamo takvu fudbalsku tradiciju kao što su Engleska, Nemačka, gde su i stadioni na mečevima nižih liga krcati, ali da u istorijskom meču najvatreniji navijači odluče da bojkotuju meč samo zato što se ne igra u subotu, nego u četvrtak, to verovatno ima samo u Srbiji...

Crveni đavoli su izdali samo kratko saopštenje na svom profilu na kojem su zabranjeni komentari.

(Telegraf.rs)

Video: Mnogo šansi, ali bez golova: Najbolji momenti prvog poluvremena utakmice Radnički - Vojvodina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мјк

    16. maj 2024 | 18:28

    Питање,хоће ли ђаволи бојкотовати и Европу пошто се и она не игра викендом😂😂😂?

  • 0008034

    16. maj 2024 | 18:49

    A kada igraju vikendom, ima ih oko 200. Komedija.

  • Дража

    16. maj 2024 | 18:44

    Ђаволи су угашени!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA