Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener Čuke pred Partizan: "Ovo će odlučiti derbi, fali nam samo jedan igrač"

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

O meču sa Partizanom govorio je i golman Samurović...

  • 1
Goran Stanić Foto: FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog i Partizana odigraće u petak veče (18.30 časova) derbi 36. kola Superlige, u situaciji gde i jednoj i drugoj ekipi "gori pod nogama" kada je u pitanju konačan plasman.

Brđanima bodovi trebaju da bi završili u prvih pet ekipa i tako izborili kvalifikacje, dok Partizan vodi žestoku borbu sa TSC-om za to drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ova dva tima su, inače, nedavno igrali u psolednjem kolu ligaškog dela i domaćin je slavio sa 3:2.

Ne verujem da ćemo odigrati istu utakmicu kao što je to bio slučaj pre mesec dana. Uostalom, svaki meč je priča za sebe, tako će biti i ovoga puta. Svakako da će imati svoje principe igre, ali i Partizan poseduje ekstra kvalitet, a ponekad igrate onoliko koliko vam rival dozvoli. Teško je predvideti kako će se odvijati utakmica, ali je vrlo bitno da imamo odgovor na svaku situaciju – kazao je Stanić, koji je potom dodao:

Tako je bilo baš u prethodnoj utakmici, vodili smo sa 2:0, imali veliku prednost, sve do finiša utakmice, kad smo posustali i primili dva gola. Partizan tad možda nije igrao najbolje, a uspeo je da se vrati iz dva gola minusa, što najbolje govori o njihovim kvalitetima. Ali, tada smo imali odgovor i na tu situaciju, u gotovo poslednjim trenucima utakmice uspeli smo da stignemo do trijumfa.

U međuvremenu Partizan je promenio šefa struke, umesto Igora Duljaja na klupu je seo Albert Nađ, inače bivši prvotimac Čukaričkog, nekadašnji reprezentativac igračku karijeru je završio upravo na Banovom brdu.

Goran Stanić Foto: FK Čukarički

Partizan jeste promenio trenera, ali Albert Nađ je sa mesta pomoćnika došao na poziciju šefa struke. Dugo je u sistemu Partizana, zna kako ovaj tim funkcioniše, zna kako ekipa diše, igrači ga poznaju i verujem da su sa te strane okolnosti vrlo slične. Vidim da su se crno-beli i rezultatski podigli, slavili su protiv Mladosti sa 3:0 u prošlom kolu i sigurno nam neće biti lako – upozorio je Stanić.

Na pitanje šta bi moglo da odluči pobednika, Stanić je imao spreman odgovor:

Detalji. Moramo da budemo koncentrisani u svakom momentu, a ko u tome uspe imaće mnogo veće šanse za trijumf. Naša šansa je da budemo tim, da budemo ekipa, ovo je meč koji može da reši inspiracija pojedinca, ali samo ukoliko bude imao podršku svih saigrača.

Posle dužeg vremena kadrovksa situacija u timu sa Banovog brda je gotovo perfektna.

Svi igrači su na raspolaganju, spremni za derbi protiv Partizana. Osim Mihajla Cvetkovića, momka koji je sa kadetskom reprezentacijom Srbije, a pokazao je kvalitet i značio nam je u nekim mečevima. Oporavili su se Adžić i Pavkov, nadamo se da će moći da pomognu ekipi, svakako da su od velikog značaja za naš tim, svojim iskustvom mogu mnogo da doprinesu na ovakvoj utakmici.

FK Čukarički - FK Partizan Foto: Mileta Mirčetić

Kako se sezona bliži kraju, sve bolji na golu Čukaričkog je Filip Samurović, momak koji je ov sezone pojačao konkurenciju među stativama tima sa Banovog brda.

Svaki meč u plej-ofu bio je kao mali derbi, takav će biti i predstojeći sa Partizanom. Znamo ko nam je rival i kakve kvalitete poseduju crno-beli, počevši od Jovanovića koji izvrsno brani, pa do špica, gde su reprezentativac Baždar i sjajni Saldanja. Ne bih da izdvajam bilo kog pojedinca, znamo da su pre svega vrlo dobar tim i da ćemo morati da budemo na maksimumu ukoliko želimo da dođemo do pobede.

Svestan je Samurović težine zadatka, ali i razlike u prethodna dva duela koje su Brđani odigrali na gostovanjima u Bačkoj Topoli i Novom Sadu.

Nismo uspeli, da tako kažem, da načinimo brejk u Bačkoj Topoli, nije to bilo naše najbolje izdanje, daleko od toga. Prethodno smo odigrali vrlo dobar meč protiv Vojvodine, gde smo pokazali veliku volju i želju. Smatram da će od velike važnosti biti pristup utakmici, nadam se da će biti na nivou duela iz Novog Sada, gde smo zaista delovali kao tim koji zaslužuje da igra u Evropi. Ako to ponovimo, imaćemo šanse i protiv tako kvalitetne ekipe kao što je Partizan – istakao je Samurović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA