Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija "tukla" Bugare za trofej, Filip Matijašević najbolji igrač turnira

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Matijašević je bio strelac i u finalu, a inače je član Čukaričkog

  • 1
Filip Matijašević Foto: FSS

Mlađa kadetska reprezentacija Srbije (do 16 godina) pobednik je desetog jubilarnog Međunarodnog turnira „Miljan Miljanić“, a selekcija koja će od jeseni biti takmičarska i početi ciklus kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope za kadete (do 17 godina) savladala je u finalu vršnjake iz Bugarske rezultatom 2:1 (2:0)!

Filip Matijašević je doveo Orliće u vođstvo u 23. minutu, da bi Štulić u 36. iz jedanaestreca duplirao rezultat. Bugari su preko Vasileva u 85. došli samo do počastnog gola.

Pomenuti Matijašević, inače kapiten, proglašen je i za najboljeg igrača turnira, a nagradu je primio iz ruku legendi jugoslovenskog fudbala Stanislava Karasija.

Zanimljivo, Filip je sin sportskog direktora Čukaričkog Vladimira Matijaševića koji je svojevremeno osvajao titulu i Kup sa Crvenom zvezdom, dok je dugi niz godina jedan od uspešnijih sportskih radnika u Srbiji. Bio je i direktor FSS, kao i grčkog AEK-a s kojim je 2018. ušao u Ligu šampoiona.

Srbija – Bugarska 2:1 (2:0)

STRELCI: 1:0 Matijašević 23, 2:0 Štulić (iz jedanaesterca) 36, 2:1 Vasilev 85. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Aleksandar Nikolić.

SRBIJA: Bogdanović, Ivanović (77. Jovanović), Žurić (69. Pejić), Škrijelj, Marinković, Maravić (69. S. Petrović), A. Petrović (90. Grbović), Subotić (69. Šarić), Štulić (90. Ćopić), Popović (77. Popović), Matijašević.

BUGARSKA: O. Vladimirov, Zečev, Lubomirov (46. Niagolov), Turlakov, V. Vladimirov, Čelebiev (64. Mečev), Gorjanov (90+4. Portarski), Genčev (46. Urumov), Gatinski, Minkov (64. Vasilev), Razdanov (46. Gončarov).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA