Vreme čitanja: oko 1 min.

Delegacija FSS na Kongresu FIFA u Bangkoku: Odlučeno da Brazil organizuje Svetsko prvenstvo za žene 2027.

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prisutnima se obratio i prvi čovek organizacije, Đani Infantino...

  • 0
FSS Foto: FSS

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije, generalani sekretar Jovan Šurbatović i direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga, prisustvovala je 74. Kongresu FIFA u Bangkoku. Najvažnija odluka na pomenutom skupu odnosila se naorganizaciju Svetskog prvenstva za žene 2027. godine, a odlučeno je da će se igrati u Brazilu.

Ova južnoamerička zemlja dobila je 119 glasova, dok je zajednička kandidatura Belgije, Holandije i Nemačke dobila 78 glasova.

Brazil je na ovaj način postao prva južnoamerička država koja će biti domaćin najvećeg samita ženskog fudbala.

Takođe, usvojen je godišnji izveštaj za 2023. godinu, predlog proračuna za 2025. godinu, kao i izmene i dopune Statuta FIFA.

Prisutnima se obratio prvi čovek FIFA, Đani Infantino i predložio organizaciju fudbalskog festivala do 15 godina (dečaci i devojčice), otvorenog za svih 211 saveza članica.

- Govorili smo da fudbal ujedinjuje svet, ali svi dobro znamo da danas živimo u vrlo agresivnom i podeljenom svetu. Ujediniti ovaj svet je naša odgovornost, naš odgovor na mržnju, naš odgovor na rat. Fudbal spaja ljude iz celog sveta, to je ono što fudbal radi, od juga do severa od istoka do zapada. Jedina stvar koja je važnija je boja dresa koji će igrači nositi za svoj klub ili reprezentaciju - rekao je Đani Infantino

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte prvi gol Partizana u Lučanima: Natho kao pokretač crno-belih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA