≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samed Baždar za Telegraf: Mediji u BiH su promašili temu, moj jedini izbor je Srbija!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladi napadač Partizana demantuje kontakte sa Fudbalskim savezom iz komšiluka

  • 8
Samed Baždar, FK Partizan Foto: MN Press/Marko Metlaš

Nekolicina medija u Bosni i Hercegovini danas se iznenada bavila "likom i delom" napadača Partizana Sameda Baždara, navodeći da je, iako je nedavno na poziv selektora Dragana Stojkovića debitovao za A reprezentaciju Srbije, dobio i prihvatio poziv pomenute zemlje čije će boje ubuduće, navodno, braniti. Tamošnja javnost ponovo se pozvala na jedan od izvora, za koji se većina "zakačila", ali bez trunke osnova, o čemu svedoči i sam Baždar u izjavi za Telegraf.

Mladi fudbaler ističe da nikada nije pregovarao ni sa kim iz Fudbalskog saveza BiH, nema čak ni tamošnji pasoš, a nije mu jasno odakle se cela priča pojavila još dok je selektor susedne zemlje bio Savo Milošević.

- Iskreno da vam kažem, nisam reagovao kada se prvi put pojavila priča da ću igrati za Bosnu i Hercegovinu, jer sam smatrao da je to obična medijska "patka" koja traje nekoliko sati i prođe kako se i pojavila - bez posledica. Tako je, ispostavilo se, i bilo. U međuvremenu me je selektor Dragan Stojković pozvao u reprezentaciju Srbije, što mi je bio dečački san, jer sam u svim mlađim selekcijama igrao za "orlove" i tu nije bilo nikakve dileme. I, odjednom - ponovo se danas pojavljuje ta priča o BiH, o nekakvom pozivu, razgovoru, prihvatanju, što nema nikakve veze sa istinom i moram da reagujem, jer mi remeti mir i planove - kaže u dahu Samed Baždar.

Napominje da je prinuđen da se javno oglasi, jer želi da zaistavi spekulacije, tim pre što je njegov jedini izbor Srbija.

- Kao prvo, uopšte nemam pasoš Bosne i Hercegovine. Niko me nije kontaktirao iz tamošnjeg Saveza, da jeste odgovor bi bio ovakav kakav vama prenosim: moj izbor je samo Srbija i tu sve ostalo gubi smisao. Zahvalan sam selektoru Stojkoviću što sam dobio priliku da branim boje A selekcije, što sam imao priliku i da debitujem, da učim od njega i saigrača koji su u najboljim klubovima. Voleo bih da ostanem u tom odabranom društvu, da budem deo velikog takmičenja, ali o tome neka sudi selektor. Apsolutno poštujem Bosnu i Hercegovinu, tamošnju reperzentaciju, ljude među kojima imam dosta prijatelja i poznanika, ali naprosto mediji su promašili temu u ovom slučaju, moj izbor je jasan i to je Srbija - zaključuje Samed Baždar.

(Z. Ivković)

Video: Ovako je Baždar izveo početni udarac na derbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bolt

    17. maj 2024 | 16:34

    Bravo momak, samo jako napred. Ne osvrći se na komentare zajedljivih ljudi. Želim ti svu sreću.

  • pero

    17. maj 2024 | 18:33

    Znaci cim je musliman treba da igra u BiH.Cekajte bre o kakvoj multietnckoj Bosni muslimani pricaju.Covic i Dodik su 100% u pravu to je cist protektorat i tezi se stvaranju muslimanske drzave bez ikakvih prava za Srbe i Hrvate

  • Prcko

    17. maj 2024 | 15:34

    Šteta što si izabrao pogrešan klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA