Vreme čitanja: oko 3 min.

Albert Nađ posle Čuke: "Bilo je prevruće u svlačionici na poluvremenu, a prozivke? Znam odakle vetar duva..."

S. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zanimljiva izjava trenera Partizana posle pobede

  • 0
FK Čukarički - FK Partizan Foto: Mileta Mirčetić

Fudbaleri Partizana su u okviru 36. kola slavili protiv Čukaričkog sa 1:0 na Banovom brdu, čime su uspeli da osiguraju drugu poziciju u prvenstvu, a samim tim i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona iduće sezone. Njima je na ruku išao i poraz TSC-a od Mladosti Lučana.

Posle meča, trener Partizana Alber Nađ je ponovo istakao Aleksandra Jovanovića kao čoveka koji ih je spasio, koji im je sačuvao ove bodove.

- Moram da istaknem našeg golmana, opet je bio naš najbolji igrač, kao i tokom cele sezone. Rekao sam da je od početka prvenstva Aca naš najbolji igrač, čak i kad smo dobijali Voždovac, IMT, Radnik, još neke mečeve kod kuće, gde su nam rivali stvarali šanse, on je bio uticajan - rekao je Nađ.

On je potom istakao da je zbog toga došlo zbog "pomoći odbrane".

- Više puta sam ponovio da odbrana kreće od napadača, ako dozvolimo da nam protivnik uđe u igru onda smo u velikom problemu. Imali smo opet problem igre iza lopte, jer smo se sporo vraćali u odbranu i loše nameštali kad je trebalo da procenimo gde je rival jači u „otvaranju“.

- Odbranu ne bi trebalo kriviti, jer imamo 11 igrača na terenu. I dok sam bio aktivan igrač, pitao sam se šta mi ostali radimo ako nas golman spasava svaki put. Imamo veliki problem, svesni smo toga, a to nije nešto što možemo da ispravimo u preostalom delu sezone, jer je ostalo još samo jedno kolo. Uostalom, moramo da priznamo da sposobnosti pojedinih igrača nisu na nivou koji smo tražili da budu

Otkrio je Nađ i da je "očitao bukvicu" u svlačionici.

- Bilo je veoma vruće u svlačionici i sa moje strane. Ako me poznajete, znate da je bio prevruće. Možda je i to donelo boljitak. Pronašli smo faze gde smo grešili i mislim da smo i izmenama uradili dobar posao. Nemojte da mislite da se nešto desilo u svlačionci, ali sam pričao najpre ja, a onda su i igrači koji imaju autoritet hteli da kažu koju reč. Ostavili smo ih da to učine i zato smo, možda, malo kasnili na početak drugog dela.

FK Čukarički - FK Partizan Foto: Mileta Mirčetić

Upitan je i da li je pričao o porazu TSC-a.

- Nismo pričali o tome, već o problemima u našoj igri. To nam je bila preokupacija, a ne šta se dešava u Lučanima. Bavili smo se rezultatom koji bi nam garantovao da ne moramo u poslednjem kolu da jurimo pobedu za Evropu. Partizan pre ovog meča nije dobio na Banovom brdu tri godine. Nije to kratak period. Sad smo dobili i igraćemo kvalifikacije za Ligu šampiona, nema ništa lepše od toga, a bilo bi lepo da se plasiram u elitu i kao trener, jer sam učinio kao igrač i ruvkodilac

Kaže ako hoće u Ligu šampiona, potrebna će im biti pojačanja.

- Najiskrenije, moje razmišljanje je bilo vezano samo za ovu utakmicu. Ako smo kao klub i razmišljali o pojačanjima, to je trebalo pre nego što sam ja došao na ovo mesto. Verovatno će biti odlazaka, a shodno tome i novajlija.

On je takođe komentarisao i prozivke navijača.

Navijači imaju pravo da iskažu svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo kako žele. Nemam sa time problem. Poštujem ovaj klub, ne mogu nikome da dozvolim da kaže da voli Partizan više od mene. Znam koliko sam dao Partizanu i koliko je Partizan dao meni. Verovatno sam negde pogrešio, ali to ne može da utiče na mene. Partizan je nama dao mnogo više. Ne postoje legendae Partizana, jer je Partizan stvorio sve nas – rekao je Nađ i dodao kako se osećao tokom uvreda.

Ne pogađa me to. Svestan sam sebe i onaj ko me dobro poznaje zna šta sam i kako radio za Partizan sve ove godine. Moj budžet za ulazak 2010. je bio nula, a potrošili smo 12.000 evtra na dovođenje Radiše Ilića i ušli smo u Ligu šampiona. To nisam ja uradio, to je uradio Partizan. Radiću dok budem u Partizanu u interesu Partizana. Normalno je da ne mogu da vas vole svi. Dosta toga sam proživeo u životu i znam odakle vetar duva. Radim svoj posoa časno i pošteno. Najveća satisfakcija je kada su igrači zadovoljni posle treninga.

(Telegraf.rs)

Video: Albert Nađ iskren: Imali smo pomoć vetra u prvom poluvremenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA