≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evo koga sve Piksi nije pozvao na EURO: Nema golmana koji ne želi da igra, kao ni šestorice iz Katara!

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor prelomio, očekuje se dodatno skraćivanje

  • 12
Dragan Stojković Piksi i igrači koji nisu pozvani Foto-kolaž: Marko Jovanović, MN Press Nebojša Paraušić / Marko Metlaš, Nikola Tomić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak od 35 igrača koji će konkurisati za 26 mesta na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Nije bilo prevelikih iznenađenja kada su u pitanju ona najbitnija imena i okosnica tima je očuvana, ali bilo je tu i nekoliko izostanaka koji su neke iznenadili.

Čak pet fudbalera koja je pozivao na poslednje okupljanje i okršaje sa Rusijom i Kiprom nisu se našla ni na širem spisku pred prvi EURO "orlova" posle 24 godine, a u odnosu na postavu koja je igrala na Svetskom prvenstvu u Kataru šest fudbalera nisu tu, ili četiri kandidata ako izuzmemo Marka Dmitrovića koji se povukao i Stefana Mitrovića (defanzivac) koji već neko vreme nije dobijao pozive.

Nema ni Filipa Đuričića, Darka Lazovića, Matije Nastasića kao i Marka Grujića, četvorke koja zajedno ima 109 nastupa za selekciju Srbije. Njih nije bilo ni u poslednjim planovima, pa su poslednji put faktički igrali u završnici kvalifikacija.

Veliko iznenađenje je izostanak defanzivca Bohuma Erhana Mašovića, koji je nastupio u oba poslednja prijateljska meča, a nema ni Milana Gajića koji je isključen u Moskvi. Očekivano i logično nakon reči selektora Dragana Stojkovića Piksija nema ni golmana Rome Mileta Svilara, a u odnosu na poslednji "popis" mesta nije bilo ni za Aleksu Terzića iz salzburga, kao ni štopera Majorke Matije Nastasića.

Od fudbalera koji imaju nastupe za "orlove", a pozivani su tokom poslednjih godinu dana izostali su i Mihailo Ristić, Stefan Mitrović (vezista), Vladimir Lučić, Dejan Joveljić i Đorđe Jovanović. U istom periodu na spisku je bilo i momaka koji nisu debitovali - Filip Stnaković, Boris Radunović, Veljko Ilić, Mihajlo Ilić i Nikola Čumić.

Ostavljamo vam prostor da i sami dodate da li biste na spisak ispod dodali još neko ime osim onih koje smo u tekstu naveli.

Kompletan širi spisak za EURO:

Golmani: Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Aleksandar Jovanović

Odbrana: Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Srđan Babić, Uroš Spajić, Strahinja Eraković, Nemanja Stojić, Jan Karlo Simić

Sredina terena: Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić (kapiten), Aleksandar Ćirković, Lazar Samardžić, Veljko Birmančević, Filip Kostić, Filip Mladenović, Matija Gluščević, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Nemanja Radonjić

Napadači: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov, Mihailo Ivanović, Samed Baždar

(Telegraf.rs)

Video: Piksi uživo gleda derbi Superlige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA