≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ludnica u Nemačkoj! Union u nadoknadi obezbedio opstanak, Kramarić poslao Bajern na treće mesto

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spuštena zavesa na ovogodišnju sezonu Bundeslige

  • 0
FK Bajern Foto: Tanjug.rs/AP

Utakmicama 34. kola završena je sezona u Bundesligi. Pred poslednje kolo poznato je bilo da su titulu osvojili fudbaleri Leverkuzena, koji su tako prekinuli dominaciju minhenskog Bajerna.

Poslednji susreti bili su prilično efikasni, pa je tako na devet mečeva postignuto neverovatnih 38 golova!

Novi šampion, ekipa Bajer Leverkuzena, završila je prvenstvo bez poraza, a u poslednjem kolu su na domaćem terenu savladali Augzburg sa 2:1.  Strelci za četu Ćabija Alonsa bili su Bonifejs i Andrih u prvom delu meča, da bi poraz Augzburga ublažio Komur u 62. minutu susreta.

FK Bajer Leverkuzen Foto: Tanjug.rs/AP

Izabranici Tomasa Tuhela takmičenje u Bundesligi završili su na trećem mestu, pošto su na gostujućem terenu poraženi od Hofenhajma rezultatom 4:2. Bavarci su mnogo bolje ostvorili susret, već posle šestminuta imali su vođstvo od 2:0 golovima Tela i Dejvisa, da bi domaći sastav smanjio Bejer u osmom.

Nastavak susreta je protekao u znaku domaćih koji su postigli još tri pogotka. I sva tri su delo fantastičnog Andreja Kramarića. Prvo je u 68. minutu izjednačio rezultat, da bi nakon toga pogađao u 85. i 89. minutu.

Bajern je ovim porazom "skliznuo" na treće mesto na tabeli, pošto je Štutgart ovu činjenicu iskoristio i slavio sa 4:0 protiv Borusije Menhengladbah.

Veliku pobedu ostvarila je ekipa Uniona iz Berlina, koja je na domaćem terenu slavila sa 2:1 protiv Frajburga i na taj način izborila opstanak. Domaći su mogli do vođstva u 38. minutu, ali je hrvatski internacionalac Josip Juranović bio neprecizan sa bele tačke.

Ipak, domaćin je stigao do vođstva u 68. minutu kada je mrežu rivala pogodio Holerbah. I kada se očekivalo da će mirno privesti meč kraju - usledio je šok. Frajburg je u 85. minutu preko Doana došao do izjednačenja, pa se činilo da će Union u doigravanje za opstanak.

A onda, drama. Union je dobio i drugi penal na meču. Odgovornost je preuzeo Foland, čiji je udarac zaustavio golman gostiju, da bi na odbijenu loptu naleteo Haberer i poslao je u mrežu.

Nemačka će u narednoj sezoni Lige šampiona imati čak pet klubova. Sa druge strane, Bohum će bundesligaški sastav pokušati da sačuva u dvomeču protiv Fortune Dizeldorf.

REZULTATI

Bajer Leverkuzen – Augzburg 2:1 (2:0)

Borusija Dortmund – Darmštat 4:0 (2:0)

Ajntraht Frankfurt – RB Lajpcig 2:2 (0:1)

Hajdenhajm – Keln 4:1 (3:0)

Hofenhajm – Bajern 4:2 (1:2)

Štutgart – Borusija Menhengladbah 4:0 (1:0)

Union Berlin – Frajburg 2:1 (0:0)

Verder Bremen – Bohum 4:1 (1:0)

Volfzburg – Majnc 1:3 (1:1)

(Telegraf.rs)

Video: Ovako su navijači Partizana prekinuli meč na Banovom Brdu: Baklje poletele na teren

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA