Vreme čitanja: oko 1 min.

Kastiljo sutra napušta Partizan!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pozajmica defanzivnog veziste je istekla

  • 3
Deni Kastiljo Foto: MN Press/Marko Metlaš

Saradnja Partizana i Denila Kastilja je i zvanično okončana. Mladi reprezentazivac Ekvadora, zvanično fudbaler Šahtjora iz Donjecka na privremenom radu u Humskoj okončana je posle utakmice sa Čukaričkim, te će fudbaler u utorak otputovati u domovinu i neće biti deo tima crno-belih za poslednji meč sa Radničkim 1923.

Time je ispoštovan prvobitni dogovor dva kluba, postignut u zimskom prelaznom roku, u kome je Kastiljo stigao u Humsku na pozajmicu do kraja sezone sa mogućnošću da se saradnja nastavi još godinu ukoliko sve tri strane budu zadovoljne. Za takav angažman bi crno-beli u budućnosti verovatno bili nagrađeni procentima od dalje prodaje Kastilja.

To bi se verovatno i dogodilo da nije došlo do promene na trenerskoj klupi, jer je fudbaler imao želju da ostane među crno-belima, svestan delikatne situacije i u Šahtjoru, a i u samoj Ukrajini koja je zahvaćena ratom.

Ipak, klub iz Humske sada ima drugačije planove u kojima nema mesta za Kastilja, ali i za još nekolicinu fudbalera iz aktuelnog kadra. Mada, treba sačekati sam kraj sezone i prelazni rok, nije isključeno da se u slučaju nekih drugih igrača situacija naglo promeni, zavisiće od sasvim drugih okolnosti.

Što se Kastilja tiče, u Humskoj je dobio priliku da igra, upisao je ukupno 11 mečeva za crno-bele u Superligi i Kupu Srbije, postigao je dva gola, uz jednu asistenciju. Njegov angažman Partizan je plaćao samo delimično, mesečnu platu od ukupno 10.000 evra crno-beli su Ukrajincima delili, pa je klub iz Humske plaćao 7.000, a Šahtjor 3.000 evra.

Kako smo već najavili, uz Denila Kastilja. na kraju sezone će crno-bele napustiti i Frank Kanute, čiji menadžer je u petak pregovarao sa čelnicima kluba o načinu rastanka, odnosno Natan De Medina kome ističe prva od dve godine opcionog ugovora (1+1), a koji se na obostrano zadovoljstvo neće natavljati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZarkovoS

    20. maj 2024 | 15:19

    Bravo! Nije trebalo ni da dolazi a njegovih 6 plata odbiti od Duljajevog ugovora. Ne znam po kojim parametrima je doneta odluka da se razigrava tudji igrac, bez prava otkupa. I jos da mu se daje tolika plata!? Stvarno genijalne odluke donose dok nas ne ugase skroz.

  • Луцијано

    20. maj 2024 | 16:41

    To je bilo ocekivano. Ako je ikako moguce treba spremiti dobre pripreme od stranaca spremio bih medinu stopera ako ne ode maksimalno za kvalifikacije uz njega zajeda severinu saldanju kalulua fizicki da budu ful .a uz njih domace snage stojkovic markovic kovacevic antic BAZDARA itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA