Vreme čitanja: oko 2 min.

Neviđene scene u srpskom fudbalu! Preko 600 navijača na gostovanju, a nisu ni Zvezda, ni Partizan

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Užička Sloboda stigla je juče do ogromne pobede u borbi za opstanak u Prvoj ligi Srbije uz veliki broj svojih navijača na gostovanju u Lazarevcu

  • 2
GFK Sloboda Užice, navijači Foto: Facebook / Printscreen / Užice Oglasna Tabla

Malo je klubova u Srbiji koji mogu da se pohvale da njihove stadione iz vikenda u vikend posećuje više od 1.000 gledalaca u proseku, a još manje onih koji imaju podršku 2.000 navijača. Na gostovanja gotovo da niko više i ne ide, sve se svodi na statističku grešku.

Stoga su scene koje smo videli juče u Lazarevcu gotovo paranormalne za srpski fudbal. U okviru 36. kola Prve lige Srbije u fudbalu sastali su se Kolubara i Sloboda iz Užica u direktnoj borbi za opstanak u ovom takmičenju, a pobedu je ostvarila ekipa iz grada sa Đetinje i tako došla na korak od zacrtanog cilja.

Rezultat ovog meča bio je 0:1, a jedini strelac na utakmici Todor Glišović na isteku prve trećine ove utakmice. I mada je rezultat ono što će se sa ove utakmice pisati i što će Užičani sigurno dugo pamtiti, ipak je jedna stvar bila još neverovatnija.

Naime, Sloboda je na ovoj utakmici imala podršku od preko 600 navijača! Da, dobro ste čuli. Nisu igrali ni Partizan, ni Crvena zvezda, pa ni novosadska Vojvodina, a ni kragujevački Radnički koji tradicionalno imaju veliku bazu navijača, a na put u drugi grad otišao je zaista neverovatan broj pristalica užičkog kluba.

Uz najvatreniju grupu "Fridom fajters" na put ka Lazarevcu je što u sopstvenoj režiji, što u autobusima koje je organizovao užički klub krenulo i "staro" i "mlado". Razne generacije Užičana na kraju su svedočile velikoj pobedi svog kluba, možda i presudnoj za opstanak u Prvoj ligi Srbije.

A sve je pokrenuo trener Ljubiša Stamenković Piskavac svojim dolaskom u Užice kada je sve gorelo. Ugasio je "požar", ponovo i u drugom mandatu počeo da čini čuda sa Slobodom, a sve to privuklo je i publiku da se vrati u još većem broju i da bordi Rosonere.

Na poslednjem meču koji je Sloboda odigrala na stadionu "Radomir Antić" u Užicu protiv ekipe RFK Novog Sada kada je rezultat bio 3:3 utakmici je prisustvovalo gotovo 3.500 navijača. Te brojke nekada ne vidimo ni na superligaškim stadionima.

Zaslužilo je Užice da se u njemu ponovo zaigra Superliga, ali zasigurno je da će u Slobodi prvo biti zadovoljni opstankom u Prvoj ligi Srbije, što će se i dogoditi ukoliko Užičani budu slavili u poslednjem kolu kod kuće protiv Radničkog iz Novog Beograda narednog vikenda.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako su navijači Partizana prekinuli meč na Banovom Brdu: Baklje poletele na teren

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    20. maj 2024 | 19:35

    Partizan ima 600 navijača ukupno mesečno. U maju će ih biti i manje.

  • ninoslav

    20. maj 2024 | 21:17

    Vraca se vera u Srpski fudbal sto je manje sabotaze a svi znamo, od koga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA