≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija porazila Ukrajinu i najavila visoke ambicije: "Orlići" pobedom započeli Evropsko prvenstvo

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bravo!

  • 9
Kadetski fudbaleri Srbije Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Kadetska fudbalska selekcija Srbije pobedom protiv Ukrajine (1:0) započela je Evropsko prvenstvo u fudbalu i tako na najbolji mogući način započela učešče na Evropskom prvenstvu koje se održava na Kipru.

Nakon uspešnih kvalifikacija za EURO, Srbija je dospela u grupu sa pomenutim rivalom, Kiprom i Češkom i čini se da je sasvim realno ciljati i prvo mesto, što su i dokazali protiv na papiru najjačeg rivala.

Trenutak odluke dogodio se već u drugom minutu, kada je mrežu rivala pogodio igrač Partizana Dušan Makević udarcem sa preko 20 metara na asistenciju Alekse Vasilića, fudbalera Crvene zvezde.

Imala je Ukrajina tokom meča više prilika i pokušaja, ali je čuvar mreže Vukašin Jovanović odradio svoj deo posla i sačuvao tri boda. Stoprocentnu priliku je u poslednjim minutima propustio rival, pa je i doza sreće bila na strani našeg tima.

Kipar i Češka igraju kasnije tokom večeri, a "orliće" u četvrtak, zatim u nedelju očekuju mečevi protiv domaćina prvo, a zatim i sa poslednjim protivnikom u grupi A.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Partizana pozdravili "klince" koje su osvojili titule u kadetima i pionirima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Pariz

    20. maj 2024 | 19:07

    Bravo momci samo napred

  • Rola

    20. maj 2024 | 19:39

    Gde ste sada cigani Ukrajina imala više posed lopte više šanse za gol a Srbija pobedila dali se sa tim slažete ili trebala da izgubi? Koliko znam da kod vas ako neki tim ima više sanse onda mora i da pobrdi ali to je samo u vašim pametnim glavama.

  • Дуца

    20. maj 2024 | 21:07

    Били смо слаби данас.Да није било овог дечка на голу ко зна како би прошли. Споро,компликовано уз много изгубљених лопти.Надам се да можемо боље.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA