≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je najzanimljvija liga u Evropi: Tri kluba se bore za titulu, poslednje kolo će sve rešiti

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Do poslednjeg momenta će biti neizvesnosti

  • 0
Mitjiland - Nordsjeland Foto: DANIEL STENTZ / imago sportfotodienst / Profimedia

Danska Superliga ove godine privlači neuobičajeno mnogo pažnje, ali kada se baci pogled na tabelu, neke stvari postaju daleko jasnije. Tri kluba su podizala pehar tokom poslednjih devet godina (Kopenhagen, Mitjiland i Brondbi), a neko od njih će se i ove godine okititi peharom. Situacija je postala malo jasnija nakon prvog dana 31. kola, jer je četvrti tim ispao iz trke u spletu neverovatnih okolnosti.

Brondbi je slavio rezultat Partizanovog dželata Nordsjelanda protiv Mitjilanda (3:3), a interesantno je to što nerešen ishod nijednom od dva kluba nije "pio vodu". Domaćin će svakako više žaliti...

Ibrahim Osman, a zatim i Bendžamin Nigren sa dva gola doneli su velikih 3:0 sastavu iz Faruma, da bi do pauze na semaforu pisalo 3:2. Frankulino i Mads Beh Sorensen su vratili goste u život, a zatim su živci trostrukog šampiona bili na tankim nitima početkom drugog poluvremena.

Dva gola su poništena Frankulinu u jeku inicijative Mitjilanda, ali se upornost isplatila kada je u 79. minutu Sverir Ingi Ingason poravnao. Na tome je i meč okončan, paje Brondbi znao da će ovo kolo okončati kao lider i da će sve imati u svojim rukama u poslednjoj rundi!

Oni trenutno imaju isti broj bodova kao Mitjiland, ali i za sedam golova bolju gol-razliku, dok je Kopenhagen četiri boda iza, ali oni tek igraju u utorak svoj meč 31. runde na gostovanju Orhusu. Norsjeland je ispapo iz trke i ima pet manje od vodećeg dua.

U poslednjem kolu će sva tri kandidata za trofej igrati kod kuće, pa nas za vikend očekuju dueli Mitjiland - Silkeborg, Kopenhagen - Nordsjeland i Brondbi - Orhus.

Standings provided by Sofascore

Kada je u pitanju borba za opstanak klub Hvidovre je već ispao, dok je pred eliminacijom i Odenze, koji kolo pre kraja ima tri boda manje od Lingbija. OB u nižem rangu nije bio od 1999. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Dolazak košarkaša Partizana na utakmicu protiv Nordsjelanda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA